donderdag, 05 maart 2015 16:45

Eerste opleiding voor buschauffeur van start

RET en Scheepsvaart en Transport College starten nieuwe opleiding
De RET en het Scheepvaart en Transport College, onderdeel van de STC-Group, slaan de handen ineen om jongeren op te leiden tot buschauffeur. In september start de eerste BBL-opleiding bij het Scheepvaart en Transport College, die plaats biedt voor zo'n 20 jongeren. Het gaat om een betaald leerwerktraject van een jaar, waarbij jongeren na het behalen van hun rijbewijs D, één dag in de week naar school gaan en de rest van de week worden opgeleid bij de RET. Met de start van de nieuwe opleiding wordt ingespeeld op het dreigende tekort van goed opgeleide buschauffeurs.

Officieel startmoment nieuwe opleiding

Op 5 maart om 15.30 uur, tekenden Erik Hietbrink, voorzitter College van Bestuur van de STC-Group en Pedro Peters, algemeen directeur van de RET, een samenwerkingsovereenkomst om de start van de nieuwe opleiding te markeren. PopUpTv was erbij en u kunt bij ons binnenkort de reportage zien!

Afwisselende baan én opleiding

De komende jaren gaan er veel buschauffeurs met pensioen. Tegelijkertijd groeit de RET-organisatie en stijgt de behoefte aan nieuwe, klantgerichte, gemotiveerde buschauffeurs. Deze ontwikkelingen bieden kansen voor jongeren die op zoek zijn naar een afwisselende baan én opleiding. Jongeren die in aanmerking willen komen voor het leerwerktraject moeten solliciteren bij de RET. Dit kan onder andere tijdens de open dagen van het Scheepvaart en Transport College op 13 en 14 maart. Tijdens de open dagen kunnen jongeren die in het bezit zijn van rijbewijs B, onder begeleiding van een leermeester een proefrit maken op de bus. Ook zijn er buschauffeurs aanwezig om de jongeren te vertellen over de dagelijkse praktijk van het werk van een buschauffeur. Deze chauffeurs leiden als mentor de leerlingen op tijdens het leerwerktraject.

Functie eisen opleiding buschauffeur

Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot buschauffeurs is de RET op zoek naar jongeren tussen de 18 en de 27 jaar, die in het bezit zijn van rijbewijs en een VMBOdiploma. Uiteraard moeten de jongeren beschikken over goede contactuele en sociale vaardigheid en moeten zij de Nederlandse taal goed beheersen en het geen probleem vinden om in onregelmatige diensten te werken. De opleiding tot buschauffeur start bij het Scheepvaart en Transport College (STC), dé MBO-vakinstelling voor scheepvaart, transport en de procesindustrie. Het betreft een éénjarige MBO-niveau 2 BBL*-opleiding. Na het succesvol afronden van de opleiding ligt een baan als buschauffeur in het verschiet.

Gezamenlijk investeren

Pedro Peters, directeur RET, is blij met de start van de nieuwe opleiding: 'Het geeft ons de kans jongeren op te leiden tot servicegerichte, vakkundige buschauffeurs, waar de RET in de nabije toekomst veel behoefte aan heeft door de vergrijzing. En een prachtige kans voor jongeren; een betaald leerwerktraject met uitzicht op een baan!'

Erik Hietbrink, voorzitter College van Bestuur van de STC-Group is blij met de samenwerking met de RET. "Dit opleidingstraject is een mooi voorbeeld van een onderwijsinstelling en een bedrijf die gezamenlijk investeren in het bieden van toekomstperspectief aan een groep jongeren."

*BBL staat voor beroeps begeleidende leerweg. Een leerwerktraject waarbij leerlingen zowel op school als in de praktijk worden opgeleid.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws