vrijdag, 15 mei 2015 08:03

Eerste overwinning cricketers Hermes D.V.S.

waterwegsport

Na twee nederlagen in de eerste twee wedstrijden heeft Hermes DVS op Hemelvaartsdag tegen het nog puntloze HBS uit Den Haag twee belangrijke punten gepakt.

Na een verloren toss werd er eerst gebat door Hermes DVS op het kunstgrasveld in Den Haag. Na een goede openingsstand van 73 runs uit 13 overs tussen aanvoerder Stephan Myburgh (57) en Harro Seelaar (14) vielen er in korte tijd drie wickets. Het waren net als vorige week opnieuw Kruger van Wijk (28) en Bart Schilperoord (34) die het totaal nog opkrikten tot 209 runs. De batsmen gaven de wickets zeer gemakkelijk uit handen en met het totaal van 209 waren de Harga-bewoners zeker niet tevreden op het snelle kunstgrasveld van HBS.

HBS, die de afgelopen twee weken flitsend uit de startblokken kwamen, werden nu door Sebastiaan Braat en Tamim Faqiri direct onder druk gezet en de top drie zat al binnen vier overs voor 21 runs aan de kant. Al snel vielen de bowlers Faqiri en Mustafa Nesaar uit tijdens het fielden waardoor Hermes DVS al vroeg moest rouleren met de bowlers. Hier maakten de speler-coach Engelbrecht (51) en Anwar (46) goed gebruik van en mede door een aantal gemiste vangkansen leek het een zeer moeilijke middag te gaan worden voor de lichtblauwen.

De doorbraak kwam door een wicket van youngster Davi van Slobbe, waarna de HBS batting line-up in elkaar stortte en voor 134 runs aan de kant zat. Myburg en debutant Manminder Singh pakten beiden drie wickets.

Door de overwinning staat Hermes DVS gedeeld 6de met 2 punten uit 3 wedstrijden. Aanstaande zaterdag zal Hermes DVS thuis spelen tegen de huidige nummer twee van de competitie VRA uit Amsterdam.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws