woensdag, 29 april 2015 12:27

Eerste paal wandelroutenetwerk Hof van Delfland de grond in

"Staat ie zo recht?" Met deze woorden sloegen Hein van Bohemen, voorzitter werkgroep paden, en Govert van Oord, bestuurslid Recreatieschap Midden-Delfland, de eerste knooppuntpaal van het wandelroutenetwerk Hof van Delfland de grond in.

Vanaf eind augustus 2015 wijzen 440 routepalen en 110 informatiepanelen de wandelaar de mooiste plekjes binnen het nieuwe wandelroutenetwerk Hof van Delfland. Het biedt maar liefst 900 kilometer wandelplezier van Hoek van Holland tot Zoetermeer en van Rotterdam tot Den Haag.

Veertien gemeenten

Het wandelroutenetwerk loopt door veertien gemeenten en verbindt stad en land. Het brengt de wandelaar langs bijzondere plekken in grote steden en langs karakteristieke stadjes en dorpskernen. Je kan straks op ontdekkingstocht over strand, langs rivieren en vlieten, door parken en door het open, groene landschap van Midden-Delfland.

Knooppuntensysteem

Het wandelroutenetwerk werkt volgens een knooppuntensysteem. Via de kaart of digitale routeplanner kan iedereen zijn eigen ideale route langs de knooppunten samenstellen.

Wandelsymposium

De eerste paal van het routenetwerk werd geslagen tijdens het wandelsymposium 'Midden-Delfland als Wandellandschap' dat in Schipluiden werd gehouden. Verschillende sprekers lieten hun licht schijnen op hoe het wandelen in de regio nóg aantrekkelijker gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld door verhalen over het landschap te vertellen die tot de verbeelding spreken.

Wandelweekend

In september kunnen wandelliefhebbers kennis maken met het wandelroutenetwerk Hof van Delfland tijdens een wandelweekend, waaraan ook Natuurmonumenten en het IVN meedoen.

Achter de schermen

De afgelopen weken hebben twintig vrijwilligers van wandelvereniging Te Voet en de Midden-Delfland Vereniging de 900 kilometer lange route geïnspecteerd. Dit leverde allerlei suggesties voor mooiere en betere routes op. Vrijwilligers Jan Tukker en Rint de Vries boden ook tijdens het wandelsymposium hun hulp aan; zij tilden de eerste knooppuntpaal naar de juiste locatie.

Meer informatie

Het Wandelroutenetwerk Hof van Delfland is een initiatief van Recreatieschap Midden-Delfland in samenwerking met alle deelnemende gemeenten. De provincie Zuid-Holland financiert het project. Meer informatie is te vinden op www.heerlijkbuiten.nl/routes , www.heerlijkbuiten.nl/routes/wandelknooppunten  en op www.hofvandelfland.nl.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws