dinsdag, 13 september 2016 00:29

Eerste Waterwegsport.nl Korfbal Challenge in Rhoon

Schiedam - Onze partner Waterwegsport.nl timmert lekker aan de weg! Brachten ze kortgeleden al een krant uit, nu organiseren ze naast SoutBeach in Schiedam ook een heuse Korfbal Challenge in Rhoon!

Zaterdagavond 29 oktober vindt in de sporthal van Rhoon de allereerste editie plaats van de Waterwegsport.nl Korfbal Challenge, waarin diverse verenigingen de strijd met elkaar aangaan om de sportieve eer en in voorbereiding zijn op de nieuwe zaalcompetitie die in november start.

Het korfbalevent is een initiatief van Waterwegsport.nl in samenwerking met VogelVlug Media om de sport nog meer te promoten en een mooi podium te bieden. ,,Vanuit de regio Waterweg ontvingen wij wat reacties waarom er geen speciaal korfbaltoernooi is voor de teams aldaar,” licht organisator Michael de Vogel toe. ,,Met elkaar – Waterwegsport.nl en VogelVlug Media – hebben wij dit idee opgepikt en zijn wij gaan puzzelen om te kijken of er animo is voor een heus korfbalevenement. En dat bleek na onderzoek.”

De clubs uit de regio Waterweg nemen het tijdens het toernooi tegen tegenstanders buiten hun gebied. ,,Deze eerste editie heeft verrassenderwijs vijf clubs opgeleverd die met verdeeld acht teams zullen deelnemen op de zaterdagavond. Daar waren wij ook positief over verrast,” stelt De Vogel. De deelnemende teams deze avond zijn Nexus 1 en 2 uit Schiedam, SC Twist 1 en 2 uit Vlaardingen, Vitesse 1 en 2 uit Barendrecht, Thor 1 uit Rotterdam en thuisclub RWA met het derde team. ,,We hebben voor Rhoon als centrale locatie gekozen vanwege de tegenstanders en de regioclubs Nexus en Twist. En de sporthal van Rhoon leent zich nu eenmaal voor een mooi evenement als dit,” zegt de organisator. ,,Ik denk dat we een mooie avond gaan beleven als de eerste editie van dit nieuwe event plaats vindt. Het is vooral bedoeld voor de gezelligheid, de promotie van de mooie sport korfbal en een prestigieus toernooi voor de clubs die in voorbereiding zijn.”

De avond wordt een aaneenschakeling van sport, spel, plezier en gezelligheid. ,,Er zal in de kantine het een en ander te nuttigen zijn. Uiteraard is dit wel voor eigen rekening. Maar na afloop van de wedstrijden – die plaatsvinden tussen 19.30 uur en 22.30 uur – zal er nog een loterij plaatsvinden en zorgt een DJ voor muzikaal vertier. Tijdens de wedstrijden zal ook in de sporthal zelf gezellig een deuntje worden gespeeld door de lokale blaaskapel van De Volharding in Rhoon.” De toegang voor bezoekers is gratis.

Eerste Waterwegsport.nl Korfbal Challenge in Rhoon

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws