dinsdag, 25 april 2017 17:07

Eigen feestdag voor de boekhandel

nieuwe stadsblad Schiedam - Tijdens de Boekenweek staat het boek centraal. Maar een feestje voor de boekhandels? Dat was er nooit. Maar daar komt verandering in. Zaterdag 29 april wordt de allereerste Bookstore Day gevierd. En Post Scriptum doet daar natuurlijk aan mee!

Schiedam - Een boekwinkel moet een plek zijn waar je rustig rond kunt kijken, op zoek naar dat ene boek of tijdschrift. Waar je geïnspireerd kunt raken door te lezen, te verwonderen en te beleven. Dat is de gedachte achter de landelijke Bookstore Day, georganiseerd voor alle onafhankelijke boekwinkels. Zoals de organisatie zegt: "We vieren de boekhandel. Want een boekwinkel is meer dan een winkel."

Eigenaar Ruud Aret van Post Scriptum in Hof van Spaland doet maar wat graag mee. "En verder meer dan 140 boekhandels, verspreid over heel Nederland." Hij prijst het initiatief. "Ik ben erg enthousiast en heb er veel zin in. Waarom wij mee doen? Omdat we actief willen zijn als boekhandel."

Met Bookstore Day kan Aret de klant een mooi programma aanbieden. De organisatie achter Bookstore Day bood boekwinkels een lange lijst met auteurs, waaruit een keuze gemaakt kon worden. "We starten in de ochtend met koffie en thee met zelfgebakken Madeleines. Vanaf 11.00 uur hebben we een muzikaal optreden van Trompert & De Looze en om 12.00 uur draagt schrijver Hugo Borst voor uit zijn nieuwe boek 'Ach Moedertje', het vervolg op zijn bestseller 'Ma'. We geven die dag ook 'Hanlo' gratis weg, een compleet verhaal afkomstig uit het boek. Een genummerd en gesigneerd collectors item, want we hebben er maar 40 van laten maken." Verder is er een kindervoorstelling van Dotje en Lotje en zijn er voordrachten van de schrijvers Jan Postma en Ruben van Luijk.

Anekdote
Over Van Luijk heeft Aret nog een leuke anekdote. "Hij kwam laatst op een woensdag bij mij de winkel in en bood me zelfgeschreven boeken aan. Hij vertelde dat ie hier net in Schiedam was komen wonen. Ik heb hem direct uitgenodigd."

Ook liggen er gesigneerde boeken, aanbiedingen en specials.
Aret: "We hebben bijvoorbeeld de boeken 'De Waanzinnige Boomhut' van Andy Griffiths, van Ilja Leonard Pfeijffer 'Van oorlog en liefde' en 'Verbroken stilte' van Karen Rose."

Aret organiseert naast Bookstore Day al geregeld activiteiten om zijn gezellige boekwinkel te promoten. "Vaak twee à drie per maand", besluit hij.

Wil je meer informatie over dit unieke evenement, neem dan even een kijkje op de speciale website: www.bookstoreday.nl
Eigen feestdag voor de boekhandel

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws