dinsdag, 04 oktober 2016 00:37

Eindfeest tuinseizoen en afscheid begeleiders

Schiedam - Traditiegetrouw wordt het tuinseizoen van de Irado Kindertuinen in Schiedam afgesloten met eindfeesten voor de jonge tuinders en hun begeleiders. Op 26, 27 en 28 september namen kinderen afscheid van hun tuinbegeleiders en maakten zij van eigen gekweekte (droog)bloemen een mooi bloemstukje voor thuis.

De Kindertuinen in Schiedam zijn al jaren een begrip. Dit jaar hielden 95 kinderen een tuintje bij op de Kindertuinlocatie Kethel en 60 kinderen op de locatie Vijfsluizen. In de zomermaanden kweken zij onder begeleiding van Irado-medewerkers en vrijwilligers bloemen en groente. Zo doen ze kennis op van tuinieren en de natuur en mogen ze hun oogst ook nog eens meenemen naar huis.

Koude en natte start

De start van tuinseizoen 2016 beloofde niet veel goeds. Het was erg koud en nat. Gelukkig trad de zomer net op tijd in, waardoor de uiteindelijke oogst nog prima was. Volle tassen met bonen, wortelen, kruiden - en zelfs tomaten die niet goed bestand zijn tegen nattigheid- gingen mee naar huis. Ook is menig huishouden opgefleurd met zonnebloemen die in de kindertuintjes meters hoog stonden.

Afscheid van echtpaar Valk

Het einde van dit tuinseizoen, betekent ook afscheid nemen van echtpaar Jopie en Ton Valk als begeleiders van de Kindertuinen Kethel. Begrijpelijk, maar spijtig: na 17 tuinseizoenen- en samen ruim 400 kinderen begeleid- vinden zij het nu wel welletjes en dragen zij graag het stokje over aan nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Als dank en afscheid ontvingen Jopie en Ton op het eindfeest een toepasselijk geschenk én van ieder kind een roos.

Jopie Valk legt de kinderen voor het laatst uit hoe je een bloemstukje van eigen gekweekte (droog)bloemen kan maken.

Nieuwe vrijwilligers gezocht!

Met het vertrek van Jopie en Ton is de vraag naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers nog nijpender geworden. Voor iedereen die in ‘de voetsporen van Jopie en Ton’ willen treden, neem alstublieft contact op met Irado via www.irado.nl of 010-2621000. De beheerder van de Kindertuinen, neemt dan contact met u op en zal u er vast van overtuigen dat uw inzet als begeleider zeker de moeite waard is!

Eindfeest tuinseizoen en afscheid begeleiders

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws