woensdag, 03 augustus 2016 16:09

Er komen vier zeereuzen langs varen dit weekend

Schiedam - Het wordt een bijzonder weekend voor liefhebbers van grote schepen. Behalve het vertrek van de Pioneering Spirit krijgt Rotterdam drie cruiseschepen op visite. Ook komt het duurzaamste schip van het jaar naar Rotterdam: de Ternsund. En allemaal varen ze langs Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

'De dag begint zaterdag al vroeg met de aankomst van twee cruiseschepen: het MS Rotterdam en het MS Nautica', zo meldt De Haven van Rotterdam op haar website. Het gebeurt niet vaak dat twee cruiseschepen zo vlak achter elkaar over de Nieuwe Waterweg varen. Het is bovendien de eerste keer dat MS Nautica in Rotterdam komt. Rond 7:00 uur meren de schepen aan bij de cruiseterminal aan de Wilhelminakade.

Pioneering Spirit

Rondom het tijdstip dat de cruiseschepen bij Hoek van Holland de Nieuwe Waterweg binnenvaren, verlaat ’s werelds grootste schip Pioneering Spirit de Prinses Alexiahaven op Maasvlakte 2, Rotterdam. Liefhebbers konden zich aanmelden om mee te varen met de FutureLand Ferry om het hefschip uit te zwaaien. Ondanks het vroege uur is de rondvaartboot met zijn 220 zitplaatsen inmiddels compleet uitverkocht.

LNG primeur

Op zondagochtend komt het MS Insignia naar Rotterdam. Het MS Nautica is dan alweer vertrokken. Het achtergebleven MS Rotterdam wordt aan de Wilhelminakade vergezeld door het MS Insignia. Om 12.45 uur verwachten we de Ternsund in Hoek van Holland. De chemicaliëntanker gaat naar Vopak Botlek om nafta te lossen. De dag daarop verplaatst de Ternsund naar de Willem Alexanderhaven. Daar viert de rederij van het schip een feestje vanwege de maidentrip en gaat het vaartuig vervolgens LNG (vloeibaar aardgas) bunkeren. Het is de eerste keer dat een zeeschip in Rotterdam LNG bunkert.

Er komen vier zeereuzen langs varen dit weekend

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws