zondag, 17 april 2016 22:07

Eralfelino Lopez schiet KethelSpaland naast Excelsior20

waterwegsport

Schiedam - De derby tussen KethelSpaland (zo) en Excelsior’20 is geëindigd in een 2-2 gelijk spel. Even leken de bezoekers er met de winst vandoor te gaan maar twee rake vrije trappen van Eralfelino Lopez bracht de gastheren in de slotfase alsnog langszij.

Excelsior’20 begon het duel met in de wetenschap dat het, na het smadelijke verlies afgelopen zondag tegen koploper OHVV, nog alle zeilen moet bijzetten om de nacompetitie te halen.
De ploeg van oefenmeester Gokhan Cayir bogon goed toen Sendy Sambo de bezoekers in de povere eerste helft op voorsprong bracht.

Na rust voerde KethelSpaland, dat nog een paar puntjes nodig heeft om definitief veilig te zijn, het tempo op en met veel strijd en passie werden legio kansen gecreëerd. Met name Glenn van Troost was dicht bij een doelpunt.
Zoals zo vaak viel de treffer onverwachts aan de andere kant. rechtsback Osman Tigli schoot na een knappe actie de bal vanaf de rechter kant onder KethelSpaland doelman Robin Hos door en leek daarmee de wedstrijd op slot te gooien. Helemaal toen de thuisploeg kort daarna met 10 man kwam te staan. De wedstrijd leek gespeeld maar op dat moment stond Eralfelino Lopez op. De 22- jarige aanvaller, die in het verleden nog uitkwam voor RBC, deponeerde een vrije trap schitterend achter Excelsior’20 doelman Lester Struijk.

Vanaf dat moment rook de ploeg van het trainersduo Scholte/ Koorengevel bloed. Ondanks het ondertal weigerde de gastheren het op te geven en middels een identieke vrije trap bekroonde Lopez de vechtlust van de thuisclub door in de laatste minuut de gelijkmaker binnen te schieten.
Door het puntverlies van Excelsior’20 is OHVV kampioen en moet de ploeg van Gokhan Cayir alle zeilen bijzetten om het seizoen niet als een nachtkaars te laten uitgaan.
Ronald Scholte was redelijk tevreden met het uiteindelijke resultaat,” We hebben met zijn alle keihard gewerkt en het is voor de vijfde keer dit seizoen dat wij in de laatste minuut een goed resultaat over de streep weten te trekken. Dat kan geen toeval zijn, wij beschikken duidelijk over een Spalands kwartiertje.” aldus Scholte.

Eralfelino Lopez schiet KethelSpaland naast Excelsior20

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws