dinsdag, 31 mei 2016 16:11

Erespeld der Gemeente Maassluis voor mevrouw Yvonne van Roon

Maassluis - Burgemeester Edo Haan reikte donderdag 26 mei 2016 in de Burgerzaal van het stadhuis de Erespeld der Gemeente uit aan mevrouw Y.J. (Yvonne) van Roon-Kalkman. Mevrouw Van Roon-Kalkman heeft gedurende 45 jaar gewerkt voor de gemeente Maassluis.

Mooiste baan ter wereld

Zij is begonnen op 1 mei 1971 in de functie van telefonist/receptionist. Enige jaren later, op 1 januari 1974, werd ze aangesteld als klerk. Maar het was op 1 maart 2004 dat ze - naar eigen zeggen - 'de mooiste baan ter wereld' kreeg: die van medewerker representatie.

Promotor van Maassluis

Als medewerker representatie heeft mevrouw Van Roon zich met hart en ziel ingezet voor het wel en wee van de stad. Zij heeft zich in die twaalf jaar ontwikkeld tot een van de absolute promotors van Maassluis. Mevrouw Van Roon was altijd in de stad te vinden bij belangrijke evenementen, ook 's avonds en in weekend.

Hét gezicht van de gemeente

Ze was ook altijd bereid om op straat vragen over de gemeente te beantwoorden, ze was voor velen hét gezicht van de gemeente Maassluis, samen met haar collega. "Kijk, daar heb je de dames!" is een vaak gehoorde kreet bij een uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding of een andere bijzondere gebeurtenis.

400 jaar Maassluis

Bijzonder lovenswaardig was haar inzet bij de viering van 400 jaar Maassluis in 2014. Dankzij haar goede contacten in de stad, haar flair en onvoorwaardelijke liefde voor Maassluis slaagde ze erin een groot aantal bedrijven te overtuigen het stadsfeest te ondersteunen.

Afscheid burgemeester Karssen

Ook heeft ze zich enorm ingezet voor het afscheid van drs J.A. Karssen als burgemeester van Maassluis in november 2015. De eerste voorbereidingen hiervoor begonnen in 2013.

Traumatische gebeurtenissen

Vermeldenswaardig is bovendien haar nauwe betrokkenheid bij de begeleiding van nabestaanden bij traumatische gebeurtenissen.

Maritieme verleden

Mevrouw Van Roon heeft een grote liefde voor het maritieme verleden van Maassluis. Dat is ook niet vreemd: mevrouw Van Roon komt voort uit een bekend Maassluis’ geslacht van schippers. Zo was haar opa de beroemde sleepbootkapitein Jan Kalkman. Die liefde voor het maritieme verleden van Maassluis heeft ze laten zien met haar adviezen voor het Nationaal Sleepvaart Museum.

Excelsior Maassluis

Ze heeft ook een passie voor sport en dan met name voor Excelsior Maassluis. Daar is zij bestuurlijk actief geweest. Zij heeft zich vooral voor sponsoring ingezet.

Verdiensten

Vanwege deze verdiensten voor de stad ontvangt zij dan ook de gemeentelijke onderscheiding.

Erespeld

De Erespeld der Gemeente Maassluis is voor natuurlijke personen die zich in enig opzicht jegens de gemeente Maassluis of haar ingezeten gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen.

Erespeld der Gemeente Maassluis voor mevrouw Yvonne van Roon

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws