vrijdag, 10 februari 2017 09:24

Erker ontruimd door geluidseffect

Schiedam - Het opmerkelijke nieuws komt deze vrijdagochtend toch wel van de Erker. Donderdagochtend was er grote commotie in de Jan van Avennesstraat in Schiedam West, schrijven de vrijwilligers op hun Facebookpagina: wijkcentrum de Erker werd ontruimd omdat er ineens een zeer hard alarm afging.  

Terwijl bezoekers en vrijwilligers kou stonden te kleumen werd een monteur gebeld. Anderhalf uur later was de oorzaak nog niet achterhaald. 'Onze klanten zijn warm opgevangen in de bouwkeet en de kindjes van de kinderopvang warm bij een lieve buurvrouw.' aldus de Erker.

Eindelijk werd de oorzaak van het alarm gevonden: 'één van onze vrijwilligers heeft per ongeluk tijdens het schoonmaken op een knop op de geluidsinstallatie gedrukt. Onder deze knop zat dus een alarm wat men ooit bij feesten gebruikte'. Gewoon een geluidseffect dus. Niemand van de huidige ploeg vrijwilligers wist dat dit knopje bestond.
'Al met al vals alarm en een onverwachtse en koude brandoefening die door kordaat optreden prima verlopen is'. Dat dan weer wel.  

Erker ontruimd door geluidseffect

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws