maandag, 17 juli 2017 16:22

Ernstig zedenmisdrijf Schiedam in Opsporing Verzocht

Schiedam - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt morgenavond aandacht aan een ernstig zedenmisdrijf in Schiedam op zondag 23 april. Het slachtoffer dacht dat ze een lift kreeg van de dader, maar in plaats daarvan misbruikte hij haar.

Op industrieterrein Mathenesse in Schiedam is op zondag 23 april 2017 een 46-jarige vrouw slachtoffer geworden van geweld en seksueel misbruik. De dader reed die ochtend in een donkerkleurige auto.

Het slachtoffer heeft tot diep in de nacht een verjaardagsfeest bijgewoond in Rotterdam. Ze is moe en heeft wat gedronken. De vrouw besluit om niet te fietsen maar met de fiets aan de hand naar huis te lopen. Aangekomen op de rotonde van de Schiedamseweg stopt vlak bij de vrouw een donkerkleurige auto. Daar stapt een man uit die aanbiedt haar naar huis te brengen. De vrouw twijfelt niet aan de goede bedoelingen van de man; ze laat haar fiets achter en stapt in de auto.

In de uitzending wordt een reconstructie getoond van het incident. Er worden camerabeelden getoond van de auto van de dader.  De kwaliteit van die beelden is helaas niet goed genoeg om met zekerheid te kunnen zeggen om welk merk en type auto het gaat. Wellicht herkent iemand de dader door de combinatie van het signalement met de donkerkleurige auto.

Signalement
Uit de verklaring van het slachtoffer is een signalement van de dader naar voren gekomen. Het gaat om een blanke of lichtgetinte man met een fors, gespierd postuur. Hij is tussen 30 en 50 jaar oud en heeft een lengte van 1.70 á 1.75 meter. Op de ochtend van het misdrijf had hij een kaal hoofd.

Opsporing Verzocht is elke dinsdagavond om 20.30 uur bij de AVROTROS op NPO 1 te zien. De herhaling is op woensdag om 11.40 uur op NPO 2.

Ernstig zedenmisdrijf Schiedam in Opsporing Verzocht

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws