dinsdag, 22 augustus 2017 08:48

Esso neemt verantwoordelijkheid na brand

Rotterdam - Wie schade heeft door de grote brand bij Esso (ExxonMobil), maandagavond, kan rekenen op een vergoeding van het bedrijf. Dat heeft directeur Harro van de Rhee van de raffinaderij gezegd op Radio Rijnmond.

Bij de brand zijn roetdeeltjes vrijgekomen, die onder meer terechtgekomen zijn in Abbenbroek, Zuidland, Heenvliet en Geervliet. De roetdeeltjes zijn onderzocht door DCMR: ze blijken geen zware metalen of chemische verbindingen te bevatten. Het eerder gegeven advies blijft gelden: vermijdt huidcontact en verwijder deeltjes met water en zeep.

Van de Rhee vertelde verder op Radio Rijnmond dat de fabriek waar de brand uitbrak buiten bedrijf gesteld is. Dinsdag gaan experts onderzoeken hoe het mis kon gaan. Van de Rhee begrijpt dat mensen zich zorgen maken over de veiligheid van de raffinaderijen in de Botlek. Maar volgens hem zijn de installaties van Esso niet verouderd en worden onderdelen tijdig vervangen.

Esso heeft vanaf dinsdagochtend 09.00 uur een telefoonnummer opengesteld voor vragen over de brand. Het nummer is 010 - 4874009.

Esso neemt verantwoordelijkheid na brand

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws