dinsdag, 04 juli 2017 14:00

Europese award voor Schiedam in Beweging

Schiedam - Het project Schiedam in Beweging, met als blikvanger het sportpark Willem-Alexander op het tunneldak van de A4, krijgt een Europese award. Dat maakte een trotse gemeente Schiedam zojuist bekend. 

Het project wordt in Europa als voorbeeld gesteld voor andere steden, omdat er sprake is van innovatief ruimtegebruik en duurzame stedelijke ontwikkeling. De award, het Good Practice City label, wordt in oktober in Tallinn, Estland, uitgereikt aan Schiedam.

Begin dit jaar deed de Europese Commissie via het Europese programma voor steden URBACT een oproep: welke steden hebben voorbeelden van duurzame integrale stedelijke ontwikkeling, die toegepast kunnen worden in andere steden? Schiedam diende - met succes - het project Schiedam in Beweging in.

Volgens het juryrapport laat Schiedam zien dat je een grote stedelijke ontwikkeling op gang kunt brengen met een integrale aanpak. Door op het tunneldak van de A4 een sportpark aan te leggen, zijn er plekken in de stad vrijgekomen voor duurzame woningbouw. In het rapport wordt met waardering gesproken over hoe sportclubs, omwonenden en andere belanghebbenden vanaf het begin zijn betrokken bij de ontwikkelingen.

Schiedam in Beweging is een voorbeeld voor andere Europese steden, omdat het een veelzijdig project is: slim ruimtegebruik, veel aandacht voor duurzaamheid, aandacht voor sport en beweging, kinderopvang én een mogelijkheid om energiezuinige woningen in diverse prijsklassen aan de stad toe te voegen zodat Schiedammers een wooncarrière in de stad kunnen maken. Daarom mag Schiedam zich Good Practice City noemen.

Europese award voor Schiedam in Beweging

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws