Excelsior’20 start finaleronde nacompetitie met gelijkspel
zondag, 29 mei 2016 21:13

Excelsior’20 start finaleronde nacompetitie met gelijkspel

waterwegsport

Schiedam - Excelsior’20 is de finaleronde begonnen met een 1-1 gelijk spel tegen sv DONK. De ploeg van oefenmeester Gokhan Cayir begon op Thurlede goed en wist via Cas Smulders twee keer gevaarlijk te worden.

Na de openingsfase kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd en mochten de Schiedammers van geluk spreken dat de Goudse ploeg het vizier niet op scherp stond. Tegen het einde van de eerste helft was er dan toch de voorsprong voor Excelsior’20. Na goed voorbereidend werk van Smulders ronde Sambo op koele wijze af.

Na de rust ontspon zich een fysieke tweestrijd waar beide ploegen nog enkele kansen kregen. De gelijkmaker viel echte een kwartier voor tijd. Donk, dat in de eerste ronde nog te sterk bleek voor Hermes DVS, wist vanuit een hoekschop knap de gelijkmaker binnen te koppen.De aansluitende strafschoppenserie die aan aan het einde van elke wedstrijd wordt genomen en doirslaggevend is bij een gelijke eindstan, werd wel gewonnen door de Schiedammers.

Door het gelijke spel spelen de Schiedammers volgende week zondag op 5 juni de tweede wedstrijd in de halve competitie. Tegenstander is dan Slikkenveer dat vecht voor lijfsbehoud. Een week later, op 12 juni kruisen DONK en Slikkenveer de degens. De nummer 1 en 2 van deze driestrijd spelen volgend seizoen tweede klasse.

Excelsior’20 start finaleronde nacompetitie met gelijkspel

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws