zaterdag, 03 juni 2017 13:02

Excelsior’20 is de schoonste club van Schiedam

Schiedam - Zojuist vond de prijsuitreiking plaats van De schoonste club van Schiedam. Wethouder Van Steenderen reikte de 1e prijs uit aan Excelsior'20, de winnaar van de opruimwedstrijd voor verenigingen uit Schiedam.

De wedstrijd is gestart op de Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart 2016. Gedurende een jaar hebben verenigingen samen met hun leden het eigen terrein schoon gehouden en plastic verpakkingsafval gescheiden.

Aan de wedstrijd deden 7 verenigingen mee. De verenigingen konden punten verdienen door hun opruimacties te delen op de facebookpagina van Schoon Loont, door actief plastic te scheiden en door jurybezoek die de schoonbeleving beoordeelde. De 1e prijs is een activiteit ter waarde van € 1000,00.


Schoon loont
Schoon Loont is een actie voor scholen en verenigingen uit Schiedam. De actie bestaat uit twee onderdelen. Deelnemende scholen en verenigingen ontvangen van Irado gratis een container voor het apart inzamelen van plastic verpakkingsafval en drankenkartons. Doordat dit afval niet meer bij het restafval terecht komt vermindert de hoeveelheid restafval en besparen zij direct op de kosten voor afvoer hiervan. Zorgen de sporters en scholieren daarnaast nog voor een zwerfafvalvrij terrein en omgeving, dan kunnen zij meestrijden in de competitie: ‘Schoonste Club en Schoonste School van Schiedam‘. Ze maken daarmee kans op een activiteit ter waarde van € 1000,00. Er zijn ook nog tweede (twv € 750,00) en derde prijzen (twv. € 500,00) te winnen. De wedstrijd is gestart op 19 maart 2016 – de Landelijke Opschoondag – en is geëindigd in maart 2017.

Excelsior’20 is de schoonste club van Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws