zaterdag, 14 mei 2016 17:51

Excelsior M kampioen Topklasse

waterwegsport

Maassluis - Excelsior Maassluis is zaterdag verrassend de kampioen van de zaterdag topklasse geworden. Door een 0-1 zege op Spakenburg en de positieve uitslag bij Katwijk – HHC Hardenberg (0-1) heeft de formatie van trainer Jeroen Rijsdijk gezorgd voor een geweldige stunt door het kampioenschap op te eisen.

,,Dit is dik verdiend,” zei de oefenmeester bij RTV Rijnmond.De Tricolores begonnen goed aan de spannende laatste speelronde. Verschillende keren moest Spakenburg keeper Ditewig handelend optreden. Enkele spaarzame keren kwam Spakenburg er uit, maar ook Van Leeuwen hield zijn doel goed schoon. Na een half uur moest Spakenburg met 10 man verder door een rode kaart, waardoor Excelsior Maassluis de druk nog meer kon opvoeren. Voor rust bleef het echter bij 0-0.

Ook in de tweede helft bleef Excelsior Maassluis doordrukken, wat al snel leidde tot de 0-1 van Ahmad Mendes Moreira. Excelsior Maassluis kreeg nog enkele kansen op meer, maar de 0-1 zege was uiteindelijk voldoende om de champagne te ontkurken en de schaal omhoog te mogen houden.

Door de knappe prestatie van de Tricolores speelt de ploeg volgend jaar bovendien in de nieuw geïntroduceerde tweede divisie. ,,Als je topploegen als HHC en Katwijk achter je laat en je zet zo’n serie neer dan is de titel verdiend. De ongeslagen reeks is bijzonder maar we hebben dit met zijn allen gedaan en bereikt. Voor iedereen binnen de club,” besloot Rijsdijk alvorens hij aansloot in het feestgedruis.

Excelsior M kampioen Topklasse

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws