zaterdag, 30 april 2016 18:22

Excelsior Maassluis grijpt koppositie

waterwegsport

Ermelo – Excelsior Maassluis heeft in de topklasse zaterdag wederom voor een sensatie weten te zorgen. De ploeg van Jeroen Rijsdijk bleef voor de tweeëntwintigste keer op rij ongeslagen door met 0-3 van DVS’33 te winnen. Omdat GVVV onder leiding van oud-trainer John de Wolf met 1-2 van koploper Katwijk won lijkt Excelsior Maassluis twee wedstrijden voor het einde af te stevenen op de titel van de topklasse zaterdag.

De Tricolores begonnen zeer gretig aan de wedstrijd in Ermelo. Al na een aantal minuten waren verscheidene kansen gecreëerd, maar het duurde tot de zevenentwintigste minuut voordat de eerste kans benut werd. Na een goede corner van Ahmad Mendes Moreira wist Niels Redert met het hoofd het net te vinden: 0-1. Dit bleek tevens de ruststand.

De tweede helft toonde een iets gewichtiger spelbeeld. Excelsior Maassluis kreeg wederom de beste kansen, maar aan de andere kant kwamen de Tricolores ook een aantal keren goed weg. Het werd nog onnodig spannend in Ermelo, maar het was Kevin Derks die met zijn eerste doelpunt de wedstrijd in het slot wist te gooien. De score liep even later nog verder uit naar 0-3, door Kevin Vink, die wederom een doelpunt wist mee te pikken.

Excelsior Maassluis staat na de overwinning bovenaan in de spannende topklasse zaterdag. Vier clubs strijden nog om de titel, maar de Tricolores hebben met nog twee wedstrijden te gaan de beste papieren.

Excelsior Maassluis grijpt koppositie

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws