zaterdag, 28 mei 2016 23:12

Excelsior Maassluis kampioen op sensationele wijze

waterwegsport

Maassluis - Excelsior Maassluis heeft voor een ongelofelijke sensatie gezorgd door algehele amateurkampioen te worden. Lange tijd keek de ploeg van Jeroen Rijsdijk tegen een 1-3 achterstand aan, maar in extremis zorgde Ahmad Mendes Moreira voor de bevrijdende 2-3.Excelsior Maassluis had voor aanvang van de wedstrijd een goede uitgangspositie door in Lineden met 0-2 te winnen. Toch keken de Tricolores na een half uur spelen tegen een onterechte achterstand aan. Stefan Kruithof mocht vlak voor tijd echter aanleggen voor een penalty en trok de stand gelijk.

Na rust vloog FC Lienden uit de startblokken en stond de ploeg uit de zondag topklasse met 1-3 voor. Lange tijd leek de wedstrijd niet beslist te gaan worden, maar Excelsior Maassluis bleef doordrukken en zag FC Lienden op het tandvlees lopen. Na eerst nog een grote kans gemist te hebben was Mendes Moreira uiteindelijk de held van de middag door in de laatste minuten Excelsior Maassluis naar het kampioenschap te schieten.

Na het fluitsignaal konden de handen uiteindelijk in de lucht en mocht Excelsior Maassluis zich algeheel amateur kampioen van Nederland noemen.

Excelsior Maassluis kampioen op sensationele wijze

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws