Excelsior Maassluis naar Genemuiden
zaterdag, 11 april 2015 08:28

Excelsior Maassluis naar Genemuiden

waterwegsport

Excelsior Maassluis speelt voor het eerst in de clubgeschiedenis een wedstrijd in Genemuiden. Het wordt eentonig op deze plaats, maar ook deze wedstrijd moet weer worden gezien als een finale. SC Genemuiden vecht voor haar laatste kans, maar ook Excelsior M. kan zich geen puntverlies veroorloven. Voor het eerst dit seizoen bivakkeert Excelsior M. boven de gevreesde streep, dus is het nu zaak niet meer te zakken. De reeks die Excelsior M. op 7 maart begon in Veenendaal onder leiding van Sieme Zijm is de vier wedstrijden daarna onder leiding van John de Wolf fantastisch voortgezet. Hier is inmiddels al genoeg over gezegd en geschreven, maar aan het sprookje van de Wolf mag nog geen einde komen, want de onderlinge verschillen zijn klein en er zijn nog vier wedstrijden te gaan. John de Wolf zelf weet dit als een ander en houdt de selectie met beide benen op de grond.

Door Remco Langendijk

Waar Excelsior M. de laatste wedstrijden dus formidabel presteerde had tegenstander SC Genemuiden het de laatste wedstrijden wat moeiijker. In de laatste vijf wedstrijden werd alleen met 2-3 bij FC Lisse gewonnen. De overige wedstrijden eindigden steeds in een nederlaag met één doelpunt verschil.

Opvallend is dat het team van trainer Hans van Dijkhuizen al 46 keer gescoord heeft. Dat is op Kozakken Boys, Spakenburg en HHC na het meeste van de Topklasse. Echter het aantal tegendoelpunten (60) is het meest van de afdeling.

Bij Excelsior M. is het min of meer andersom. Zeker de laatste weken oogt de defensie zeer solide, maar blijft het verzilveren van de kansen een groot probleem.

De thuiswedstrijd in Maassluis op 6 december eindigde in 1-1 door twee late goals. Topscorer is Philip Ties, de behendige aanvaller scoorde maar liefst al achttien keer. Ook zijn compaan voorin, oud Excelsior- en Zwolle-speler Tjeerd Korf maakte er al tien. De Excelsior M. defensie is dus gewaarschuwd.

Net als Excelsior M. (Sefa Kurt) heeft ook SC Genemuiden in de persoon van Jacco Riemens een geschorste speler.

De wedstrijd start om 14.30 op het kunstgras van Sportpark De Wetering en de heer van Herk uit Breda heeft de leiding.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws