zaterdag, 04 april 2015 10:05

Excelsior Maassluis wacht wederom finale tegen Scheveningen

waterwegsport

Goede oude bekende Scheveningen komt naar Maassluis. Excelsior M. en SVV Scheveningen zijn geen onbekenden van elkaar. Beide ploegen hebben in de loop der jaren veel onderlinge wedstrijden gespeeld. We gaan hier niet terugblikken op de verre historie van de onderlinge duels, want we leven in het heden. Alleen de ontmoeting eerder dit seizoen in Scheveningen laten we nog even voorbijkomen. Het was de wedstrijd van de snelle rode kaart van Daniel Oliviera Furtado. In een zeer vriendelijke wedstrijd zorgde scheidsrechter van der Vrande voor een enorme kaartenregen. Excelsior M. eindigde uiteindelijk met negen man, want ook Hamit Alptekin moest in de slotfase met zijn tweede gele kaart het veld verlaten. Toch speelde Excelsior M. een redelijke wedstrijd. Ondanks een 1-1 eindstand was Excelsior M. de morele winnaar.Door Remco Langedijk

Maar nu met nog vijf wedstrijden te gaan is de situatie van Excelsior M. een stuk zorgelijker dan die van onze Scheveningse vrienden. Excelsior M. boekte vorige week een knappe, broodnodige en verdiende zege bij Barendrecht. SVV Scheveningen won met hetzelfde verschil van Capelle. Hiermee nestelde de ploeg van John Blok zich op een stevige positie in de middenmoot. Een knappe plek, die ook volgend jaar Topklasse voetbal garandeerd. Voor Excelsior M. is het nog lang niet zover, al is er de laatste weken onder de nieuwe trainer John de Wolf sprake van een ware successerie. Maar het is zaak deze serie door te trekken, want de onderlinge verschillen onderin zijn miniem. Zo lijkt de Topklasse zaterdag de spannendste competitie van Nederland, want ook bovenin is het bloedstollend spannend.

Scheveningen speelt net als Excelsior M. al jaren met nagenoeg dezelfde ploeg. De kern van het team dat in 2012 kampioen werd van de Hoofdklasse draagt nog steeds het team van John Blok. De topscorer van 'de Schollekoppen' is Mehmet Aldogan. De snelle en behendige buitenspeler scoorde tien keer. Vorige week in de wedstrijd tegen Capelle was hij er niet bij. Toch vochten de Scheveningers zich naar een 1-0 winst. Wesley Goeman maakte een kwartier voor tijd de enige goal. Net als bij Excelsior M. vorige week tegen Barendrecht viel de enige goal dus met nog een kwartier te spelen. Andere opvallende gelijkenis is dat Goeman net als de doelpuntenmaker van Excelsior M. een rossige middenvelder is.

Beide spelers en hun collega's zullen om 14.30 uur de strijd aan gaan in Maassluis. Bij Excelsior M. ontbreekt Ahmad Mendes Moreira door een schorsing. Bij de tegenstander lijkt Enzo Huntink hetzelfde lot beschoren. De ziekenboeg bij Excelsior M. bestaat uit de langdurig uitgeschakelde Dean van Ooijen. Ook Bryan van der Laan moet nog steeds toekijken met knieproblemen.

Scheidsrechter is de heer Dijkstra uit Oosterwolde. De spelers zijn gewaarschuwd want deze scheidsrechter is koploper in het kaartenklassement onder de arbiters. Hij deelde al 53 keer geel en drie keer rood uit in elf wedstrijden. Hij floot Excelsior M. eerder dit seizoen in de teleurstellende thuiswedstrijd tegen Hoek. Ook in de hoofdklasse floot hij dit seizoen al zes wedstrijden en daarin gaf hij 25 gele en 1 rode kaart. Twee weken geleden was hij scheidsrechter in de beladen derby Quick Boys – Katwijk.

De weersverwachtingen geven een droge zaterdagmiddag aan, dus er is geen enkele reden om deze belangrijke wedstrijd aan je voorbij te laten gaan.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws