zaterdag, 21 mei 2016 13:38

Excelsior Maassluis zet reuzestap naar landskampioenschap

waterwegsport

LIENDEN – Excelsior Maassluis heeft vanmiddag extreem goede zaken gedaan in de strijd om het algehele landskampioenschap. De kersverse kampioen van de zaterdag topklasse bleef voor de vijfentwintigste keer op rij ongeslagen door de 0-2 overwinning tegen FC Lienden, de kampioen van de zondag topklasse.

Door de overwinning gaan de tricolores nu met een riante voorsprong de thuiswedstrijd tegemoet, waarin het afgemaakt kan worden. De ploeg van oefenmeester Jeroen Rijsdijk begon de wedstrijd uitstekend en was de bovenliggende partij. Na een half uur spelen werd de ploeg beloond voor de aanvalslust, toen Berkhout de bal bekeken binnen werkte. Het werd alsmaar mooier voor Excelsior Maassluis, toen een Lienden speler ook nog met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten.

Na rust gingen de tricolores door met waar ze gebleven waren. In de vijftigste minuut verdubbelde Kruithof de score met een mooi geplaatst schot. In het vervolg van de wedstrijd bleef de ploeg druk houden op FC Lienden en kansen creëren, maar de eindstand bleef uiteindelijk bij 0-2.

Door de overwinning kan Excelsior Maassluis het duel volgende week thuis afmaken en op die manier de verrassende landskampioen worden.

Excelsior Maassluis zet reuzestap naar landskampioenschap

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws