woensdag, 29 april 2015 14:26

Experts uit deze regio met USAR.NL op reddingsmissie in Nepal

Misschien lijkt de aardbeving in Nepal een ver-van-mijn-bed ramp maar dat is niet zo. Er zijn mensen uit deze regio om daar te helpen!
Nederland heeft het expertteam USAR.NL (Urban Search and Rescue team) naar Nepal gestuurd om te helpen bij het zoeken naar slachtoffers van de aardbeving. Diverse mensen van de VeiligheidsRegioRotterdam (VRR) maken deel uit van dit team. Zondagavond 26 april vertrok het USAR.NL team met een vlucht van de Koninklijke Luchtmacht naar Kathmandu.

Het USAR.NL team bestaat uit 62 USAR leden, 8 honden en 14 ton aan materieel. USAR.NL heeft haar basiskamp opgezet nabij het vliegveld van Kathmandu en werkt vanaf deze locatie in ploegendienst 24 uur per etmaal door.

Na aankomst in Kathmandu heeft USAR.NL op een aantal locaties met speurhonden in de oude stad gezocht naar overlevenden. Er is gezocht bij een ingestort hotel in de stad Kathmandu en een woonhuis. Bij deze eerste inzetten zijn helaas geen overlevenden aangetroffen.

Vandaag worden de inzetgebieden voor team USAR.NL verder bepaald in overleg met de Nepalese autoriteiten. Op het basiskamp van USAR.NL wordt de coƶrdinatie van het zoek- en reddingswerk ondergebracht. Het USAR.NL team levert daaraan een substantiĆ«le bijdrage. Ook draagt www.USAR.NL  op het vliegveld bij aan de ontvangst en begeleiding van nieuw binnenkomende hulpgoederen en eenheden.

Op de website USAR.NL worden regelmatig (pers)berichten geplaatst met updates over de situatie en verrichte werkzaamheden.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws