maandag, 17 juli 2017 16:13

Explorers Tono-groep bezoeken Westerbork op kamp

Schiedam/Dwingeloo – Zaterdag keerden de Explorers van de Scouting Tono-groep, moe maar voldaan, terug van hun zomerkamp in de omgeving van Dwingeloo. Niet alleen hielden ze een tweedaagse zwerftocht en een kano-expeditie, ze bezochten ook het voormalige doorganskamp Westerbork.

“Kamp was helemaal fantastisch”, zo verzucht Monica Pool, een van de Explorers van de Scouting Tono-groep. “Na de kampopbouw hebben we in Emmen ‘Crazy 88’ gespeeld. Dat trok wel het nodige bekijks. Daarna hielden we ook nog een tweedaagse trektocht. Dan ben je helemaal op je eigen groepje aangewezen en slaap je onder een zeiltje. Best spannend, maar wel helemaal fantastisch om te doen”, aldus de enthousiaste Monica.

Ook Martijn verteld enthousiast. Over de trektocht door de Drentse natuur die de Schiedamse jongeren hielden, dat je zelf al je spullen mee moet nemen met de tweedaagse tocht en over de kano-expeditie.

Begeleider Lukas vult aan. “Explorers zijn scouts tussen de 14 en 18 jaar, en bij Scouting betekend dit dat ze voornamelijk zelf het programma maken. Maar dat betekend ook dat ze zelf moeten opletten dat er inkopen zijn gedaan, dat je de juiste spullen bij je hebt en op elkaar let, dat alles met een beetje hulp van de begeleiding”. Aangezien de Scouting Tono-groep in mei getroffen werd door een brand die hun gebouw verwoeste werd er gekampeerd met twee tenten die cadeau waren gekregen van een andere scoutinggroep.

In de tweede helft van het kamp brachten de Explorers ook een bezoek aan Kamp Westerbork, het voormalige doorgangskamp voor joden, Roma's en homo's uit de tweede wereldoorlog. Ook dit was door de jongeren zelf gepland. De unanieme mening was dat het bezoek erg indrukwekkend was.

De scouts keerden zaterdag terug van het afwisselende kamp en zijn al van plan direct te beginnen met het plannen van hun volgende kamp. Op 26 augustus beginnen de bijeenkomsten van de scoutinggroep weer, nog steeds aan de Sweelincksingel. Nieuwe leden zijn dan welkom. Op 2 september houdt de Scoutinggroep een open dag.
Explorers Tono-groep bezoeken Westerbork op kamp

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws