maandag, 08 december 2014 09:26

Expositie ‘A decade of dance!’ in de Bibliotheek Schiedam

Vanaf donderdag 18 december is de expositie 'A decade of dance!', te zien in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1. Gastcurator Rowana Wolff-Koffijberg heeft een keuze gemaakt uit de collectie werken van het Centrum voor Beeldende Kunst Schiedam.

Rowana Wolff-Koffijberg is de trotse eigenaresse van Ballet- en Dansstudio Schiedam. Het motto "iedereen kan dansen" spreekt aan. 1200 leerlingen volgen wekelijks lessen en waarderen de gezelligheid die de studio ook heeft te bieden. Net afgestudeerd aan de Codarts dansopleiding heeft Rowana haar dansschool 10 jaar geleden opgericht. Veel leerlingen uit Schiedam zijn hun danscarrière daar begonnen en volgen nu een professionele dansopleiding of hebben die succesvol afgerond en werken nu als docent bij Ballet- en Dansstudio Schiedam. Wij maken dans geschikt voor iedereen en geven alle dansstijlen! 'Why walk when you can dance' is onze slogan.

Deze editie van het gastcuratorschap maakt onderdeel uit van de Dansweek die van 30 januari tot 6 februari in Theater aan de Schie plaatsvindt.

Tegelijkertijd met de expositie 'A decade of dance!' zal Rowana Wolff-Koffijberg in "De Keuze van vitrine" haar persoonlijke keuze aan boeken en muziek tentoonstellen.

De Bibliotheek Schiedam is de samenwerking met het CBK aangegaan. Zes keer per jaar nodigt de Bibliotheek Schiedam een gastcurator uit. Deze heeft bij het selecteren van de kunstwerken van het CBK, de opdracht te focussen op Schiedam. De gekozen werken, worden tentoongesteld in de expositieruimte van de Bibliotheek Schiedam.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws