maandag, 10 maart 2014 16:32

Expositie ‘Kleurrijk leven’ in de Bibliotheek Schiedam

De expositie 'Kleurrijk leven' is geopend. Gastcurator Anne-Marie van der Linden, directeur zorg / bestuurder van de Frankelandgroep, heeft een keuze gemaakt uit de collectie werken van het Centrum voor Beeldende Kunst Schiedam en haar persoonlijke voorkeuren ten toon gesteld.

De titel 'kleurrijk leven' is niet uit de lucht gegrepen. Anne Marie past het 'kleurrijke' vol passie toe in het dagelijks leven en haar werk en heeft dit zodoende ook terug laten komen in de tentoonstelling aan het Stadserf 1.

Naast kleur houdt van der Linden van het Spaanse leven; de lichtheid en de opgewektheid van de bevolking en van (verre) reizen. Onderdeel van de expositie zijn 'de keuze van - vitrine' vol persoonlijke objecten en favorieten en foto's van haar verre reizen. Zo worden naast de vele kunstwerken ook beelden van haar reizen en leven van enkele jaren op Borneo, Brunei en een meer recentere reis door Bhutan uitgelicht.

De expositie 'Kleurrijk leven' is tot 24 april te bezichtigen tijdens de openingsuren van de locatie Stadserf.

In 2013 is de Bibliotheek Schiedam de samenwerking met het CBK Schiedam aangegaan. Zes keer per jaar nodigt de Bibliotheek Schiedam een gastcurator uit. Deze heeft bij het selecteren van de kunstwerken van het CBK, de opdracht te focussen op Schiedam. De gekozen werken, worden tentoongesteld in de expositieruimte van de Bibliotheek Schiedam.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws