maandag, 09 februari 2015 12:03

Expositie ‘Verhalen’ in de Bibliotheek Schiedam

Vanaf donderdag 12 februari is de expositie 'Verhalen', te zien in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1. Gastcurator Rob Roos heeft een keuze gemaakt uit de collectie werken van het Centrum voor Beeldende Kunst Schiedam.

"Iedereen heeft verhalen. Mijn verhalen gaan over persoonlijke, bijzondere gebeurtenissen achter de schermen van het theater van toen en nu", aldus Rob Roos, sinds oktober 2011 directeur van Theater aan de Schie en sinds juli 2013 directeur van Stichting het Wennekerpand. Daarvoor was hij directeur van Theater de Koornbeurs in Franeker. Voordat hij directeur werd in Franeker werkte Rob Roos al bij Theater aan de Schie. In die tijd (van 1998 tot 2005) heeft hij onder andere de nieuwbouw van Theater aan de Schie begeleidt. Rob Roos is woonachtig in Schiedam.

Tegelijkertijd met de expositie 'Verhalen' zal Rob Roos in "De-keuze-van-vitrine" zijn persoonlijke keuze aan boeken en muziek tentoonstellen.

De Bibliotheek Schiedam is in 2013 de samenwerking met het CBK aangegaan. Zes keer per jaar nodigt de Bibliotheek Schiedam een gastcurator uit. Deze heeft bij het selecteren van de kunstwerken van het CBK, de opdracht te focussen op Schiedam. De gekozen werken, worden tentoongesteld in de expositieruimte van de Bibliotheek Schiedam.

 

Fotograaf: Diana Bloemendal

 

 

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws