donderdag, 04 februari 2016 15:48

Expositie Licht verbindt samengesteld door Stichting Meredia in de Bieb

Donderdag 3 maart 2016 wordt van 16.00 - 17.00 uur de expositie ‘Licht verbindt’ officieel geopend in de bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange haven 145. Deze expositie is samengesteld door gastcuratoren Rita van der Eijk en Ineke van den Boom van Stichting Meredia.

De Schiedamse Stichting ‘Meredia’ werd zeven jaar geleden opgericht door Rita van der Eijk. Meredia staat voor Meer Respect en Dialoog. De stichting wil mensen, ongeacht geslacht, leeftijd, culturele of religieuze achtergrond via de dialoog en gezamenlijke activiteiten, met elkaar in contact brengen onder de noemer ‘Bekend maakt bemind’. Sinds circa 5 jaar heeft Ineke van den Boom zich als vrijwilliger verbonden aan de stichting.

Om de zes weken stellen gastcuratoren exposities voor de Bibliotheek Schiedam samen uit de werken met het Centrum voor Beeldende Kunst, de verzamelplaats van kunst, cultuur en creativiteit in de stad. Zes keer per jaar nodigt de Bibliotheek Schiedam een gastcurator uit, die werken uit de collectie van het CBK kiest.

Expositie Licht verbindt samengesteld door Stichting Meredia in de Bieb

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws