dinsdag, 05 april 2016 08:40

Expositie Ontzameld in de bibliotheek Schiedam

Schiedam- Donderdag 21 april wordt van 16.00 - 17.00 uur de expositie ‘Ontzameld’ samengesteld door Annerieke Kooi en Jan van Bergen en Henegouwen, officieel geopend in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange haven 145 in Schiedam. Dit is de laatste expositie in de reeks tentoonstellingen met gastcuratoren.

Annerieke Kooi (IJsselstein 1971) studeerde in 1996 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, afdeling Architectonische Vormgeving. Zij was werkzaam als interieurarchitect en later als docent en coördinator van de afdeling Interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam. Sinds 2009 werkt Annerieke als coördinator Centrum Beeldende Kunst en cultuurnetwerker voor de gemeente Schiedam.

Jan van Bergen en Henegouwen (Mierlo 1960) studeerde in 1988 af aan de Bibliotheekacademie in Tilburg. Sindsdien is hij in verschillende functies werkzaam bij de Bibliotheek Schiedam met als voornaamste taken: collectievorming en programmering. Namens de Bibliotheek Schiedam organiseerde hij samen het CBK Schiedam de afgelopen drie jaar het gastcuratorschap.

Sinds 2013 stellen gastcuratoren exposities voor de Bibliotheek Schiedam samen uit de werken van het Centrum voor Beeldende Kunst, de verzamelplaats van kunst, cultuur en creativiteit in de stad. Zes keer per jaar was er een nieuwe gastcurator die aan de hand van deze werken van het CBK, de expositie samenstelde.

Deze laatste selectie met als gastcuratoren Annerieke Kooi en Jan van Bergen en Henegouwen is tot woensdag 1 juni te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.

Expositie Ontzameld in de bibliotheek Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws