zondag, 25 oktober 2015 11:22

Expositie schilderijen van Wouter Berns en keramiek van Bastiaan Postma

In Galerie Sluispolderkade 4, Maassluis vanaf vrijdag 23 oktober 2015 t/m donderdag 10 december 2015, wo-za: 11:00 - 17:00 uur en laatste zondag van de maand 12-17 uur 

Wouter Berns (Zevenaar, 1970) is een Nederlandse kunstschilder. Sinds 1988 woont hij in Kampen. Hij ging naar Kampen om te studeren aan de Christelijke Academie voor Beeldend Kunstonderwijs. Aanvankelijk volgde hij de richting: illustratie, maar na anderhalf jaar switchte hij naar de vakgroep vrij schilderen. Ondanks deze koerswijziging heeft hij de academie een jaar voor de daarvoor gestelde termijn met diploma afgerond. Voordat hij afstudeerde in 1992, exposeerde hij al in galeries en verkreeg hij zijn eerste opdrachten. In tegenstelling tot de tijdgeest die er heerste op de Kamper academie, koos Berns ervoor zich te verdiepen in het klassiek ambachtelijke en figuratieve schilderen. Bij zijn eerste monumentale opdracht in 1991 kwam dit goed van pas. Hij werd gevraagd een (groot) schilderij te maken voor het hoofdaltaar van de St Martinuskerk in Oud Zevenaar. (http://oud-zevenaar.nl/st-martinuskerk/binnen.html).

Vanaf 1992 is hij onafgebroken actief als fulltime schilder. Wouter Berns is na zijn afstuderen in Kampen blijven wonen, maar haalt zijn inspiratie overal vandaan. Uit toevallige ontmoetingen, uit de wereldreligies, literatuur, de Griekse mythologie, muziek, film, de alledaagse realiteit, de wereld om hem heen en ook uit andere gebieden. Hij reist veel en bezocht onder meer Nieuw Zeeland, Hongarije, Canada, Cuba en Mexico, steeds op zoek naar nieuwe wegen en invalshoeken. Sinds enkele jaren heeft hij een tweede atelier in een dorp in de Franse Ardennen. Berns’ schilderijen verbeelden vaak situaties met mensen of dieren die de realiteit op een subtiele wijze chargeren. Daarnaast schildert hij ook portretten. Sinds 2012 vormt hij met een veertiental beeldende kunstenaars uit het Noorden van het land de groep ‘Quasirealisten’. Wat de leden verbindt, is de persoonlijke, eigentijdse en vervreemdende draai die zij aan het realisme geven.  Bastiaan Postma heeft in diverse galeries en tentoonstellingsruimtes geëxposeerd.

Expositie schilderijen van Wouter Berns en keramiek van Bastiaan Postma

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws