maandag, 12 september 2016 09:01

Fabian Jansen over Midzomernachtsdroom

Schiedam - In 2016 is William Shakespeare 400 jaar dood. Naar aanleiding hiervan wordt in de Bibliotheek Schiedam in samenwerking met het gloednieuwe Schiedamse stadsgezelschap De Stokerij, een serie van acht toneelstukken van Shakespeare behandeld in colleges met acteurs die zelf in het te bespreken stuk gespeeld hebben, of er dit seizoen in spelen.

Woensdag 28 september behandelt acteur Fabian Jansen Midzomernachtsdroom van Shakespeare. Deze romantische komedie beschrijft de avonturen van vier jonge geliefden en een groep amateuracteurs in een bos dat verlicht is door de maan. Het verhaal vertelt de manier waarop de vier geliefden en de acteurs met elkaar omgaan.

Op het toneel heeft Fabian gespeeld bij gezelschappen als NT Gent, het Onafhankelijk Toneel, Theater Artemis, De Toneelschuur, Het Toneel Speelt en de Peergroup. Bij laatst genoemde gezelschap speelde hij midzomernachtsdroom. Fabian stond met succes op internationale podia in Wenen, Linz, Kopenhagen, Londen en New York. In 2014 speelde hij de rol van André Hazes in de musical Hij Gelooft In Mij. Naast in het theater was Fabian te zien in films als Vreemd Bloed, Mees Kees, Alles is Familie, Mannenharten 1&2 en Nena. Op tv vertolkte Fabian o.a. rollen in de tv-film Symbiose en de comedyserie Missie Aarde.

De avond start om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs en kosten €10,-. Alvast reserveren is mogelijk. Bel 010 714 63 00 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fabian Jansen over Midzomernachtsdroom

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws