Feest bij Mooi Werk
vrijdag, 07 oktober 2016 08:27

Feest bij Mooi Werk

Schiedam - Stichting Mooi Werk, projectbureau voor kunsteducatie en cultuurparticipatie, bestaat 10 jaar én is verhuisd naar Hoogstraat 97 in Schiedam. Bovendien maakte Mooi Werk, in opdracht van gemeente Schiedam, een beeldengids over kunst in de Schiedamse openbare ruimte. Die gids wordt gepresenteerd. Tijd dus, voor een feestje!

Op zaterdag 15 oktober viert Mooi Werk deze mijlpalen met een gezellige open dag. Vanaf 12 uur bruist het op en rondom Hoogstraat 97. Met optredens van de Koren onder Molens en Theatermakers (vanaf 12.30 uur) en gratis kleine kunstroutes (tussen 14.00 en 16.00 uur) door Schiedam-Centrum. Er wordt een film vertoond over 10 jaar Mooi Werk (doorlopend, vanaf 12.00 uur) en er kan gewerkt worden aan een schelpenkunstwerk voor het nieuwe kantoor. Hoogstraat 97 staat namelijk ook wel bekend als het schelpenpand. Vanaf 16 uur is het tijd voor het officiële openingsmoment door wethouder Alexander van Steenderen.

Presentatie BuitenBeeldgids Schiedam 15 oktober

Op 15 oktober wordt de Buitenbeeldgids Schiedam, dè gids met kunst in de openbare ruimte van Schiedam, gepresenteerd bij Mooi Werk.

Wethouder Alexander van Steenderen overhandigt een eerste exemplaar van de BuitenBeeldgids Schiedam aan Deirdre Carasso, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. U bent van harte welkom bij deze feestelijke presentatie.

Een gids over beelden in de openbare ruimte in Schiedam, waarbij de belangrijkste eigenschap is dat deze gids in delen wordt uitgegeven. De lezer verzamelt zelf de pagina’s én selecteert zijn of haar favorieten. De aanleiding voor de publicatie van één of meerdere pagina’s voor de BuitenBeeldgids Schiedam is de plaatsing van een nieuw beeld in Schiedam, een rondleiding of een wandeling langs kunstwerken in de openbare ruimte. Niet digitaal maar gedrukt, waardoor deze gids afhankelijk van de gelegenheid steeds van vorm kan veranderen en mee op pad kan door Schiedam.

Presentatie 15 oktober 2016, om 16.00 uur

bij stichting Mooi Werk op Hoogstraat 97 in Schiedam

De gids is vanaf dat moment ook verkrijgbaar voor € 10,- bij Mooi Werk, het Stedelijk Museum Schiedam en het Schiedams Boekhuis.

Feest bij Mooi Werk

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws