Feest in Kethel-Oost
vrijdag, 04 november 2016 00:27

Feest in Kethel-Oost

Schiedam - Zaterdag 29 oktober 2016 was het feest in de wijk Kethel-Oost. Met de onthulling van de laatste twee kunstwerken door de bewoners en het bijbehorende sponsorbord door burgemeester Lamers werd het project 'ophoging en herinrichting van de wijk Kethel-Oost' feestelijk afgesloten.

De afgelopen jaren heeft de gemeente Schiedam in samenspraak met de bewonersvereniging Kethel-Oost gewerkt aan de ophoging en herinrichting van de wijk. Aannemer Van Dijk Maasland heeft de werkzaamheden uitgevoerd.

Kunstwerken

Met op de achtergrond muziek van het Dixieland looporkest, liepen bewoners en genodigden van activiteit naar activiteit. Op Laagland onthulde de bewoners het kunstwerk ‘Buizerd’. Daarna liep de stoet door naar Hooiland/ Kaag, hier werd het kunstwerk ‘Fazant’ onthuld. Beeldend kunstenaar Sjef Henderickx heeft in nauwe samenwerking met de bewonersvereniging Kethel-Oost, Stichting Mooi Werk, de werkgroep Kunst en de gemeente Schiedam de kunstwerken gerealiseerd. Bij elk kunstwerk kan men via de QR-code, op de daarvoor geplaatste tegel, de audiotour starten en het verhaal van het kunstwerk beluisteren.

Wethouder Alexander van Steenderen en de heer Van Dijk, aannemer Van Dijk Maasland, gaven een korte speech waarin zij de klankbordgroep en bewoners bedankten voor het begrip en geduld de afgelopen twee jaar tijdens de werkzaamheden. Met het loslaten van witte duiven werd de afsluiting van het project symbolisch gevierd.

Sponsorbord

De stoet trok verder naar kunstwerk de ‘Knotwilg’ aan de Zwaluwlaan. Burgemeester Lamers onthulde, met de Kethel-ambtsketen om, het sponsorbord waarmee ook het kunstproject Kethel-Oost werd afgesloten. In zijn speech gaf hij aan trots te zijn op de wijk Kethel-Oost en haar bewoners "echte Kethellappers". Het kunstproject is echt een project voor en door de wijk, zelfs de kunstenaar woont in de wijk.

Tijdens de feestelijke middag reed een speciaal elektrisch voertuig, beschikbaar gesteld door Parckhoeve in het Prinses Beatrixpark, door de wijk Kethel-Oost langs alle kunstwerken.

Feest in Kethel-Oost

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws