woensdag, 02 september 2015 08:42

Feest op de Hoogstraat

Bewonersvereniging Schiedam Centrum (BVSC) en jongerenstichting Tha New Generation maken frisse doorstart en Servicepunt Vrijwilligerswerk heeft een nieuwe hoofdlocatie. Binnenkort zijn op PopUpTv vooruitblikken op deze evenementen te zien!

Aanstaande maandag 7 september beloofd een heuglijke dag te worden. Om 16.00 zal in aanwezigheid van wethouder Patricia van Aken de officiƫle opening worden verricht voor de (her)start van drie organisaties die op twee locaties op de Hoogstraat hun onderkomen krijgen.

De locatie Hoogstraat 71a was reeds in gebruik als adres van de Bewonersvereniging. Vanaf 7 september zal deze locatie tevens de hoofdlocatie zijn van het Servicepunt Vrijwilligerswerk.

Tot voor kort was de hard aan de weg timmerende Jongerenstichting Tha New Generation medegebruiker van het pand van de Bewonersvereniging. Gezien de vele activiteiten en ook de grote toeloop was de ruimte veel te klein om de jongeren goed te bedienen. Toen zich van het voorjaar de gelegenheid voordeed om een eigen, grotere locatie op de Hoogstraat 93 te huren kon dit gerealiseerd worden mede dankzij de bereidwillige inzet van de gemeentelijk Wijkprocesmanager Huseyin Kalyoncu. De verbouwing zal maandag nog niet helemaal gereed zijn maar reden voor een klein feestje is er zeker.

De BVSC is erg blij met haar nieuwe medegebruiker want de vereniging heeft moeilijke tijden achter de rug. In het verleden zijn door een vorig bestuur te grote financiƫle verplichtingen aangegaan waardoor het voortbestaan ernstig werd bedreigd. Alle lijken zijn ondertussen uit de kast, de boekhouding is op orde gebracht en met de extra inkomsten van het Servicepunt kan de BVSC nu een frisse doorstart maken. Dit betekent dat de vereniging die zich van oudsher heeft ingezet voor een goed woon en leefmilieu voor de centrumbewoners zich nu weer met volle kracht aan haar kerndoelstelling kan wijden. Binnenkort ontvangen alle Centrumbewoners een folder, van de BVSC en Tha New Generation, met uitgebreidere informatie hierover in de brievenbus

Maandag 7 september is er voor de bezoekers er naast het gebruikelijk hapje en (non alcoholische) drankje de mogelijkheid om een ijsje te likken, een cadeau van het Servicepunt te krijgen, bij de jongeren zijn er dj's en de bekende Schiedamse muzikanten Peter Frings en Marcos Diamantatos (Fab Five) zullen het geheel passend muzikaal omlijsten.

Feest op de Hoogstraat

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws