dinsdag, 03 mei 2016 18:48

Feestelijke Bevrijdingsdag in Schiedam Noord

Schiedam - Bevrijdingsdag wordt dit jaar uitgebreid gevierd bij de Activiteitenruimte aan het Van Beethovenplein in Schiedam-Groenoord. Zo wordt aanstaande woensdag een film opgenomen met wijkbewoners en hun herinneringen aan de Bevrijdingsdagen. De herinneringen worden vereeuwigd bij de inloop voor ouderen het Zimmertje aan het Louis Zimmermannplein. Het uiteindelijke resultaat is te zien op 6 mei.

Een dag eerder, op woensdag 5 mei, is de zaal aan het Van Beethovenplein versierd met vlaggen (Amerikaans en Canadees) en in de middag draait de film ’Soldaat van Oranje’. De toegang is gratis en de popcorn staat klaar.

Op donderdag 6 mei is er de ‘Herinneringsdag’. Dan draait de Film met Herinneringen en de herinneringstafel is dan klaar met allerlei artikelen van de bevrijdingstijd, zoals kranten, bonnenboekjes en degelijke. Verder kan iedereen, met een drankje en bevrijdingsbrood, de herinneringen aan de bevrijding ophalen.

Ook is op 6 mei de zeecontainer ingericht, die achteraan op de parkeerplaats wordt neergezet. In de zeecontainer wordt een ‘oorlog/vrede-ervaring’ gebouwd, die voor iedereen te bezoeken is. Het komende jaar zullen er regelmatig schoolklassen langs komen om de container te bezoeken.

En dan 7 mei. De dag van het grote feest op het plein en achter op het grasveld. Vanaf 13.00 komt er een groot podium, klein podium, toiletwagen, partytenten, springkussen en kraampjes rond het plein en grasveld. Op het grote podium speelt vanaf 15.00 uur de Senioren Big Band uit Rotterdam muziek van de Bevrijdingsdagen (denk aan Glen Miller en Vera Lynn). Op het kleine podium de finale van de playback-show en een optreden van de Groenoordse dansgroep. De brandweer zorgt voor een groot springkussen voor de jeugd.

Feestelijke Bevrijdingsdag in Schiedam Noord

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws