zondag, 12 juni 2016 11:29

Feestelijke certificaatuitreiking Schiedamse basketballers

nieuwe stadsblad

Schiedam - Feest in het gemeentehuis van Schiedam op vrijdag 10 juni. 18 scholieren van het Lentiz LIFE College kregen uit handen van wethouder Gouweleeuw een certificaat.

Feest in het gemeentehuis van Schiedam op vrijdag 10 juni. Achttien scholieren van het Lentiz LIFE College zijn na een deelname aan het YETS-baskebalproject beloond met een officieel certificaat en toegesproken door hun coaches en wethouder Nathalie Gouweleeuw (Sport & Jeugd). Gouweleeuw draagt het project een warm hart toe en noemt de deelnemers een voorbeeld voor andere Schiedamse jongeren.

Het eerste YETS-basketbalteam – 010Wolfpack ging anderhalf jaar geleden van start op het Lentiz LIFE College in Schiedam. YETS zet sportteams op voor kwetsbare jongeren die opgroeien in een omgeving met sociale problematiek. Onder begeleiding van pedagogisch sterke coaches die de jongeren zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld begeleiden, worden zij geholpen naar positieve deelname aan de maatschappij. Na hard gewerkt te hebben zowel op het basketbalveld, in het klaslokaal als in de wijk, nadert met het einde van het huidige schooljaar ook het einde van deelname aan het YETS-programma voor 010Wolfpack, team van het eerste uur.

Tijdens de certificaatuitreiking blikte de stichting terug op de activiteiten die het team heeft ondernomen, de internationale toernooien waar ze aan mee hebben gedaan, de persoonlijke ontwikkeling en wat er voor moois voor ze in het verschiet ligt (bijvoorbeeld het opstarten van een juniorbestuur voor YETS, stage lopen en de doorstroom naar basketbalverenigingen).

Feestelijke certificaatuitreiking Schiedamse basketballers

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws