maandag, 09 mei 2016 13:08

Feestelijke opening Drakenbos in Schiedam

Schiedam - Zondag 8 mei was de feestelijke opening van de vernieuwde speeltuin Fort Drakensteijn en het Drakenbos tijdens het Lentefeest. Wethouder Alexander van Steenderen opende deze samen met Stichting Vrienden van Beatrixpark Schiedam.

Door Cees Kroone

Bij wethouder Alexander van Steenderen en zijn dochter Zara waren ze aan het goede adres. Zij plantten vol overtuiging de riddervlag op het fort, ten teken dat het nu echt weer open was, en aan de kinderen. Samen met jonkvrouwe Yolande Kleiss van de vriendenstichting werd het bord Drakenbos onthuld, ten teken dat het fort uitbreiding heeft gekregen met een speelbos, minder robuust, misschien wat minder energie vergend, maar net zo spannend.

Tientallen, en vast wel meer dan honderd kinderen namen alle nieuwe speeltoestellen, -objecten, -banen en -dingen of hoe het ook heet, onder handen, om ze eens goed in te werken en te bewijzen dat er met de degelijkheid van het ontwerp en de kwaliteit van de bouwers niets mis was. Maar natuurlijk vooral omdat dat nu eenmaal is wat kinderen doen: spelen.

Spelen voor iedereen

Fort Drakensteijn is uniek in de regio omdat de speeltuin toegankelijk is voor alle kinderen, in het bijzonder voor kinderen met een beperking. De ...speeltoestellen zijn gemaakt van Robiniahout en geven de speeltuin een vriendelijke en natuurlijke uitstraling. Naast de speeltuin is een nieuw speelbos in aanleg: het Drakenbos waar ‘draken, ridders en prinsessen’ kunnen klimmen en klauteren. De ondergrond met de paden is klaar en de verdere invulling volgt in de loop van dit jaar.

 

Feestelijke opening Drakenbos in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws