Feestelijke opening skateroutenetwerk Midden-Delfland op 29 mei
zaterdag, 09 mei 2015 09:34

Feestelijke opening skateroutenetwerk Midden-Delfland op 29 mei

Het pas aangelegde skateroutenetwerk Midden-Delfland wordt vrijdag 29 mei 2015 van 14.00 tot 17.00 uur feestelijk in gebruik genomen met een Friday Skate. Bij Sportcenter Allround in Den Hoorn start een skatetoertocht. Deelnemers kunnen kiezen voor een tocht van 9 of 19 kilometer.

Van knooppunt naar knooppunt

De route gaat van knooppunt naar knooppunt door de recreatiegebieden van Midden-Delfland, zoals Kerkpolder en het Ackerdijkse Bos. Skateliefhebbers kunnen zich opgeven via www.heerlijkbuiten.nl/skateknooppunten. Deelname is gratis.

Skate-activiteiten

Het kloppende hart van de Friday Skate is bij Sportcenter Allround aan de Zuidhoornseweg 6a in Den Hoorn, aan de rand van Delft. Vanaf 14.00 uur zijn er diverse skate-activiteiten zoals een skateparcours, skateles voor beginners en een balancegame. Ook is er een informatiemarkt.

Startschot

Om 15.00 uur wordt het startschot voor de toertocht gegeven door bestuurslid Ruud van Harten van het Recreatieschap Midden-Delfland. Ook de provincie Zuid-Holland is dan vertegenwoordigd.

Inschrijven

Inschrijven voor de toertocht is verplicht. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wees er op tijd bij. De toertochten zijn geschikt voor alle (ervaren) skaters en skeeleraars.

Over het skateroutenetwerk

Het skateroutenetwerk biedt maar liefst 90 kilometer skateplezier van knooppunt naar knooppunt via genummerde borden. Op diverse plaatsen staan panelen met een kaart van het skateroute­netwerk.

Asfaltpaden opgeknapt

Speciaal voor de skaters en skeeleraars zijn asfaltpaden opgeknapt en aansluitingen bij bruggen verbeterd, zodat de wieltjes soepel over het asfalt rollen.

Recreatieve Routestructuur

Het skateroutenetwerk is onderdeel van de Recreatieve Routestructuur van het Recreatieschap Midden-Delfland, die zorgt voor nieuwe verbindingen in de omgeving. De routestructuur is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland.

Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam

Het is onderdeel van het kwaliteitsprogramma 'Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam' (IODS). Dit is een gebiedsgericht programma dat zorgt voor de ontwikkeling van natuur en recreatie en het stimuleren van duurzame landbouw in Midden-Delfland, inclusief de aanleg van een ingepaste A4 Delft-Schiedam.

Meer informatie

Meer informatie over het skateroutenetwerk en de feestelijke opening staat op www.heerlijkbuiten.nl/skateknooppunten.

Kaart skateroutenetwerk Midden-Delfland: http://www.maassluis.nl/document.php?m=43&fileid=75343&f=11884f3ed352e008fccec26dfca37983&attachment=1&c=66590

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws