woensdag, 31 augustus 2016 14:19

Feestje rond ingebruikstelling zonnedak Wennekerpand

Schiedam - Het zonnedak op het Wennekerpand is bijna klaar voor gebruik. De mannen van Be Solar leggen de laatste hand aan de installatie. Op 9 september wordt deze feestelijk in gebruik gesteld door wethouder Duurzaamheid Patricia van Aaken.

Zon op Wennekerpand is een initiatief van het Schiedams Energie Collectief (SEC). Een half jaar geleden werd in een crowdfundingsactie in twee weken tijd 85.000 bij elkaar gebracht, genoeg om 203 panelen op het dak te kunnen leggen. SEC draagt de zonnestroominstallatie nu over aan de coöperatie Energiek Schiedam. Op 26 augustus werd na het nodige voorwerk het eerste paneel op het dak geplaatst.

De feestelijke ingebruikname van de installatie wordt informeel en gezellig. De investeerders in het dak en andere belangstellenden zijn vanaf 11 uur welkom op de Grote Markt, om de hoek bij het Wennekerpand. Dansers van Ballet- en dansstudio Schiedam openen dan een half uurtje waarin de wethouder het belang van duurzaamheid in het algemeen en het initiatief Zon op Wennekerpand in het bijzonder toelicht; waarin investeerders bijgepraat zullen worden over verdere initiatieven van SEC en waarin de mensen van de coöperatie Energiek Schiedam zich voorstellen. Er wordt een zogenaamde time-lapsevideo vertoond van de aanleg van de zonnestroominstallatie. Er zal iets lekkers te genieten zijn – en het dak wordt natuurlijk formeel in werking gezet. Laat nu de zon maar schijnen!

Feestje rond ingebruikstelling zonnedak Wennekerpand

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws