vrijdag, 08 april 2016 15:02

Felikat houdt tentoonstelling in Schiedam

Schiedam- De Nederlandse Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Katten, Felikat, is opgericht in 1934 te Rotterdam en daarmee de oudste Nederlandse raskattenvereniging. Het doel van de vereniging is het houden van en fokken met (ras)katten te bevorderen, waarbij de gezondheid en het geluk van het dier centraal staat. Een van de activiteiten die de vereniging organiseert zijn internationale kattententoonstellingen.

Op 23 en 24 april 2016 organiseert Felikat voor het eerst in de historie de North Sea Winner Show in de Sporthal Margriet in Schiedam.

Op deze speciale show, waarbij 26 van de honderden tentoon gestelde katten de stamboom titel NSW kunnen verdienen, zullen ras- en huiskatten uit diverse delen van Europa aanwezig zijn. Momenteel zijn er naast deelnemers uit Nederland ook deelnemers ingeschreven uit België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Schotland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Rusland, Letland, Polen, Ukraine en Italië.

De katten zullen gedurende twee dagen worden gekeurd door een panel van internationale keurmeesters uit Nederland, België, Engeland, Frankrijk, Noorwegen, Italië en Finland. Hierbij wordt gekeken welke kat het meest aan de rasstandaard voor het specifieke ras voldoet en uiteindelijk de mooiste kat aanwezig zal zijn.

Ook zullen er vele standhouders aanwezig zijn met allerhande zaken voor katten. Van krabpalen in alle soorten en maten tot voeding, verzorgingsproducten, kattenbakgrind en speeltjes. Ook deze standhouders komen uit diverse delen van Europa.

Het is zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze special show, die de komende jaren in België, Engeland en Duitsland zal worden georganiseerd, dus als u het nu mist, is de eerste kans pas weer in 2020!!!!!!

De hal is open voor het publiek op 23 en 24 april van 10:00-17:00.

Toegangsprijzen :
Volwassenen : EUR 5,00 per dag / Twee dagen EUR 8,00
Kinderen : EUR 3,00 per dag / Twee dagen EUR 5,00
Locatie: Sporthal Margriet – Schiedam

Felikat houdt tentoonstelling in Schiedam

Advertentie