vrijdag, 05 mei 2017 00:14

Festival Werelds Delfshaven 2017

Rotterdam - Begin de zomer dit jaar goed bij festival Werelds Delfshaven op de Coolhavenkade. Laat je onderdompelen in de culturele schatkamers van Rotterdam-West!

Over een maand is het alweer zover: de 9e editie van Festival Werelds Delfshaven. In het weekend van 2, 3 en 4 juni wordt de zomer gevierd in het culturele hart van Rotterdam West. Aan de Coolhavenkade aan de Schie, met zijn panorama view over de stad, wordt door Werelds Delfshaven een inkijkje gegeven in de culturele, artistieke en culinaire hoogtepunten van Rotterdam-West.

Verwacht eten uit de wereldkeuken, muziek vanuit alle windstreken, dans, workshops en straattheater voor jong en oud. Zorg dat je erbij bent!

Vrijdagavond: FullMoon Babylon
Vrijdagavond wordt afgetrapt met FullMoon Babylon Fest! Ook dit jaar startschot voor Werelds Delfshaven. Dans op balkan beat, afro-groove en reggae muziek en geniet van de suprise acts. FullMoon Babylon staat garant voor een spetterend openingsfeest.

Zaterdag: Generatioin Y Delfshaven
De tweede dag laat jong Delfshaven zien wat er allemaal reilt en zeilt in de stad. Denk aan vlammende hiphop, R&B, spoken word, breakdance, singer-songwriters, soulvolle Cabo grooves , vette beats, eigentijds circustheater, opzwepende Bhaitak Ghana muziek en nog veel meer.

Zondag: Werelds Delfshaven, dag van de traditie
Op de laatste dag duikt Werelds Delfshaven in de culturele Roots van de wijk: Javaanse dans, spetterdende brassband battles, Surinaamse dans, Nederlandstalige jazz, Eritrese muziek en dans, Oerhollands circustheater en Arabische cross overs. Een duizelingwekkende wereldreis!

Werelds Delfshaven is gratis te bezoeken op vrijdag 2 juni van 17:00-23:00, zaterdag 3 juni van 13.00-23.00 uur en zondag 4 juni van 13.00 uur tot 20.00 uur aan de Coolhavenkade te Rotterdam.

Het programma wordt samengesteld door Het Rotterdams Volkstheater en Podium Grounds, in samenwerking met vertegenwoordigers van de vele culturen en groepen die Delfshaven rijk is.

Werelds Delfshaven wordt georganiseerd door Stichting B.A.R.R., Transforum, Jawa Mix, A.V.E., Stichting de Waterkant, Stichting Nida, Stichting Wi Masanga, Circonstruction, FullMoon Babylon, Podium Grounds, Cultuurscout Delfshaven, het Rotterdams Volkstheater, in samenwerking met culturele groepen en bewoners uit Delfshaven.

Het actuele programma is binnenkort te vinden op Facebook: Werelds Delfshaven https://www.facebook.com/pages/Werelds-Delfshaven/1392660634345612?fref=ts
Festival Werelds Delfshaven 2017

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws