zaterdag, 23 mei 2015 12:22

Festival Werelds Delfshaven 5, 6 en 7 juni 2015

Begin de zomer met muziek, dans, poëzie, wereldcircus en culinaire specialiteiten aan de Schie tijdens Werelds Delfshaven. Het meest veelzijdige festival van Rotterdam!

Over 2 weken is het zover: de 7e editie van Festival Werelds Delfshaven. In het weekend van 5, 6 en 7 juni is iedereen welkom om in het culturele hart van Delfshaven de zomer te komen vieren. Met muziek, dans, poëzie, straattheater, schilderkunst en culinaire specialiteiten wordt de Coolhaven voor één lang weekend omgetoverd tot een bruisend "Wereldplein".

Vrijdagavond wordt erafgetrapt met het FullMoon Babylon Fest! Normaal barst bij iedere volle maan in Podium Grounds de creatieve gekte los, deze keer gebeurd dat op de kade aan de Schie als startschot van Werelds Delfshaven. Behalve aanstekelijke Cumbia's van de band Los Paya Brava zal er een wervelende mix van West African, Salsa, Eastern, Indian Cross-over en nog veel meer te horen zijn. Dansen is onvermijdelijk!

Zaterdag en zondag zijn er optredens van onder meer Sabrina Starke & Friends met het project 'Different Worlds', de Corona band, Americo Britto Sanae Abdoe, Primos del Norte, Dutch Carribean Groove Orchestra en Waldin Roes e.v.a. Daarnaast wisselen Kaapverdiaanse morna's, onvervalst straattheater, Hollandse smartlappen, Cuban music, spannende cross-overs en opera zang elkaar op onnavolgbare wijze af!

Het weekend staat bol van de culturele en culinaire verrassingen waaronder een grote cultuuroverschrijdende bruiloftsmodeshow met Eritrese, Marokkaanse en Javaanse live muziek. Van smartlap tot klassieke Turkes zang met zangkoren uit Delfshaven, traditionele Marokaanse thee, een Eritrese koffieceremonie, overheerlijke cappuccino, gebakken vis, Köfte, wortel/sinaasappel- of rabarberijs...je komt het tegen op Werelds Delfshaven.

Wie liever zelf de handen uit de mouwen steekt kan zijn hart ophalen bij het creatieve laboratorium van de Speelfabriek, het atelier van de Kleurbende en in het Kleine Avonturenpark van Landgoed van Cool tot Terhaven. Worden de indrukken allemaal een beetje teveel? Dan is er vast wel een rustig plekje te vinden bij het Visrestaurant met uitzicht op de Schie, of bij de Machinist, met uitzicht op Werelds Delfshaven.

Het programma is voor jong en oud en gratis toegankelijk op: Vrijdag 5 juni van 17:00-23:00, zaterdag 6 juni van 12.00-23.00 uur en zondag 7 juni 12.00-19.00. De locatie is het parkeerterrein aan de Coolhaven achter De Machinist te Rotterdam.

Werelds Delfshaven wordt georganiseerd door stichting Abou Rakrak, De Waterkant, Jawa Mix, stichting Transforum, Fediç, stichting B.A.R.R., E.V.A., Circunstruction, Nari Vrouwenfroep, Landgoed van Cool tot Terhave, De Machinist, FullMoon Babylon, Grounds, het Rotterdams Volkstheater, in samenwerking met culturele groepen en bewoners uit Delfshaven en de Cultuurscout Delfshaven.

Het actuele programma is te volgen op: www.wereldsdelfshaven.nl, Facebook: Werelds Delfshaven https://www.facebook.com/pages/Werelds-Delfshaven/1392660634345612?fref=ts 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws