dinsdag, 16 augustus 2016 01:14

Fietsenstalling NS-station Maassluis dicht na vondst verdovende middelen

Maassluis - De bewaakte fietsenstalling Inter aan de Stationsweg 7 bij NS station Maassluis is per direct op last van de burgemeester gesloten. Op vrijdag 12 augustus zijn bij een controle door Handhaving & Toezicht in samenwerking met de Douane verdovende middelen en een steekwapen in het pand aangetroffen.

Ook is een grote hoeveelheid illegale waterpijptabak gevonden. De in het pand aanwezige medewerker is door de politie aangehouden. Tijdens de controle ontstond buiten het gebouw een schermutseling tussen omstanders, waartegen de politie moest optreden. Ook later in het weekend zijn er nog ongeregeldheden rond het pand geweest.

De openbare orde en het woon- en leefklimaat in de omgeving van de fietsenstalling zijn op ernstige wijze aangetast; daarom is besloten de fietsenstalling tot nader orde te sluiten.

De gemeente betreurt de situatie. De bewaakte fietsenstalling voorziet in de behoefte van tal van reizigers. De gemeente onderzoekt op welke wijze de exploitatie voortgezet kan worden. De openbare orde en de veiligheid voor de omgeving zijn daarbij een belangrijke voorwaarde.

Op het moment van sluiting stond er nog een aantal fietsen van reizigers. Deze kunnen de komende dagen desgewenst door de eigenaars worden opgehaald. Voor een afspraak kan men op werkdagen tussen 08:00 en 16:00 uur contact opnemen met de gemeente Maassluis via telefoonnummer 14010.

Fietsenstalling NS-station Maassluis dicht na vondst verdovende middelen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws