zaterdag, 09 mei 2015 09:31

Fietsgraveeracties in Maassluis

Reeds jarenlang kunt u uw fiets door de medewerkers van de gemeente Maassluis op bepaalde dagen van het jaar gratis laten graveren. Gebeurde dat eerst middels uw postcode in het frame van uw fiets, sinds vorig jaar is de gemeente gestart met het zogenaamde 'Graveren nieuwe stijl'.

RAI-standaardnummer

Werd eerst uw postcode ingegraveerd, nu wordt aan uw fiets een uniek nummer toegekend: een RAI-standaardnummer. Dit is vooral bedoeld voor fietsen die niet voorzien zijn van een uniek nummer of barcode bestaande uit twee letters en zeven cijfers.

Controle op diefstal bij RDW

De fietsen worden pas gegraveerd als duidelijk is dat zij niet gestolen zijn. Dit wordt gecontroleerd bij de RDW. Fietsen zonder enig (ingeslagen) nummer worden niet gegraveerd. Voor het graveren is het noodzakelijk om een ID-bewijs mee te nemen.

Data fietsgraveeracties

De fietsgraveeracties zullen gehouden worden op:
Woensdag 13 mei 2015, van 10.00 tot 15.00 uur, locatie Koningshof
Woensdag 27 mei 2015, van 10.00 tot 15.00 uur, locatie Markt Maassluis Centrum
Woensdag 26 augustus 2015, van 10.00 tot 15.00 uur, winkelcentrum Palet, Rembrandtlaan

Gegevens bewaren

Na het graveren krijgt u een kaartje mee waarop de belangrijkste gegevens staan van uw fiets. Van belang is dat u goed de gegevens van uw fiets bewaart. Mocht onverhoopt uw fiets worden gestolen dan is het belang dat aangifte wordt gedaan met de juiste fietsgegevens. Zodat iedereen weet dat deze fiets is gestolen. Aangifte doen kan op het internet. U hoeft dus niet meer naar het politiebureau.

AFAC

De gegevens van uw fiets worden door AFAC-verzekeringsfietsen bewaard. Komt uw fiets bij een AFAC terecht dan kan men u als eigenaar achterhalen. Heeft u wijzigingen of andere vragen dan kunt u contact opnemen via de website van AFAC-verzekeringsfietsen of telefonisch via 06-14049667.

Fiets goed op slot zetten

Naast het graveren van de fiets, kunt u nog meer doen om diefstal van uw fiets te voorkomen. Het is van belang om dieven te ontmoedigen. Sluit altijd uw fiets goed af, ook als u even voor een kleine boodschap ergens naar binnen gaat.

Tips over gebruik sloten

Relatief goed én goedkoop is een goedgekeurd stevig ringslot om het achterwiel, eventueel aangevuld met een extra slot waarmee u de fiets aan het frame en voorwiel vastzet aan een fietsenrek, paal of hek. Beugelsloten moeten zo strak mogelijk vastgezet worden. Andere (ketting)sloten moeten juist zo los mogelijk zitten. Plaats het extra slot altijd zo hoog mogelijk.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws