maandag, 15 juni 2015 10:48

Fietsroute langs Babbersmolen en Poldervaart tijdens Midden-Delfland Dag

Zaterdag 20 juni a.s. is het weer Midden-Delfland Dag. Ook de Babbersmolen is dan open voor publiek omdat dit nog een historisch stukje Delfland is. Men kan een eerste kijkje nemen in het nieuwe bezoekerscentrum dat bijna is voltooid. Het is een reconstructie van een oud bijgebouwtje dat hier vroeger heeft gestaan. Samen met de molen en het naastgelegen vlietland vormt het een mooi ensemble dat het eeuwenoude polderlandschap doet herleven. Bezoekers kennis maken met de plannen voor watereducatie bij deze Schiedamse poldermolen en bij mooi weer zal er buiten koffie en thee worden geschonken. Tijdens Midden-Delfland Dag is de ingang aan de Poldervaart geopend.
Wie zin heeft in een fietstochtje kan vanuit de Babbersmolen een speciale fietsroute volgen langs de Poldervaart. Deze leidt ook langs andere Schiedamse deelnemers zoals volkstuincomplex Thurlede, Natuurcentrum de Boshoek en de keersluis bij de Schie.
Bij alle Midden-Delfland Dag locaties zijn in beperkt aantal gedrukte fietsroutes te krijgen. Deze en andere fietsroutes zijn ook te vinden op www.middendelflanddag.nl.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws