dinsdag, 08 september 2015 20:43

Filmmuziek vanuit toren van Groote Kerk Maassluis

Op het Schanseiland klinkt zaterdag 12 september 2015 muziek uit bekende films en televisieseries. Beiaardier Richard de Waardt speelt vanaf 14.00 uur vanuit de toren van de Groote Kerk samen met Gerard de Waardt (piano), Jozé Aaftink (hoorn) en zangeres Dina Verheyden.

De musici beklimmen de toren met hun instrument op de rug en spelen van grote hoogte muziek van Star Wars tot Kill Bill en van Mary Poppins tot Les Intouchables. Ook wordt op muzikale wijze afscheid genomen van burgemeester Koos Karssen.

Speciaal bewerkte muziek

De muziek is speciaal bewerkt voor de unieke combinatie van instrumenten die 12 september te beluisteren is. Het concert duurt tot ongeveer 15.30 uur.

Luisterwedstrijd-carillonmedley

Aanbevolen luisterplaats is het grasveld op het Schanseiland. Voor het publiek zijn hier stoelen voorzien. Een eigen stoel of kleedje meenemen kan ook. De musici zijn te volgen middels beeldschermen. Het publiek kan deelnemen aan een luisterwedstrijd-carillonmedley.

Vorig jaar groot succes

Vorig jaar gaven de muzikanten eveneens een concert op het Schanseiland. Dat was een groot succes. De gemeente Maassluis en de Govert van Wijnstichting vroegen daarom een dergelijk bijzonder torenconcert nog eens te herhalen.

40 jaar carillon

Bovendien is er reden voor een feestje. Het carillon van Maassluis bestaat in 2015 precies 40 jaar. Ook de twee stadsbeiaardiers, Gerard de Waardt en Jan van der Zwart, vieren hun 40-jarig jubileum. Onlangs werden de beiaardiers door de gemeente in het zonnetje gezet.

Filmmuziek vanuit toren van Groote Kerk Maassluis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws