vrijdag, 26 mei 2017 14:12

Finale-dag Twenty20 Topklasse-cricket in Schiedam

Schiedam - De finales van de Twenty20 Topklasse cricketcompetitie zullen op zaterdag 15 juli 2017 plaatsvinden in Schiedam op het complex van Excelsior’20. Op de finaledag worden achtereenvolgend twee halve finales en de finale gespeeld.

De cricketclubs konden tot 1 mei bij de KNCB, de nationale cricketbond, een voorstel doen voor de organisatie van de finaledag. De KNCB heeft op basis van de uitgebrachte ‘bids’ Excelsior’20 aangewezen voor de organisatie ervan. Voor de toekenning van het evenement door de KNCB aan een club is van belang dat extra activiteiten rond de finales worden georganiseerd. Excelsior’20 zal rond de wedstrijden zorgen voor entertainment en voor activiteiten op het gebied van jeugdcricket.

Achtergrondinformatie Twenty20 Topklasse
In ons land is het hoogste cricketniveau de Topklasse, waarin in 2017 tien clubs elkaar uit en thuis treffen en uitmaken wie de landskampioen van Nederland is. In 2016 werd Excelsior’20 landskampioen (toen bestond de Topklasse uit 8 teams en bestond de race naar de titel uit een regulier deel en een play-off-deel). Het tweede niveau is de Hoofdklasse. Wedstrijden bestaan uit 2 keer 50 overs (een over is een serie van zes ballen).

Bovendien is er de Topklasse Twenty20, waarin de teams uit de Topklasse én de eerste teams uit de Hoofdklasse meedoen. In totaal zijn dit achttien teams. De teams worden in 4 regio’s verdeeld. Zij ontmoeten elkaar in wedstrijden van 2 keer 20 overs. Doordat deze wedstrijden korter zijn, kunnen deze ook op avonden worden afgewerkt.

De 4 regio’s zijn ‘Amsterdam Utrecht’, ‘Haarlem Amsterdam’, ‘Haaglanden’ en ‘Rijnmond’. Hermes-DVS en Excelsior’20 vormen met Sparta, Punjab en VOC de regio Rijnmond. De wedstrijden gaan van start op vrijdagavond 2 juni. Hermes-DVS speelt de eerste wedstrijd op 2 juni thuis tegen Sparta. Excelsior’20 gaat op 2 juni op bezoek bij Punjab. De wedstrijden beginnen om 18.30 uur.

(In de regio ‘Haaglanden’ is om promotionele redenen reeds een duel in de Twenty20 Topklasse afgewerkt, te weten HBS-HCC, welk duel werd gewonnen door HBS).

Na de competitie in de poules, volgen de finales.

Zaterdag 1 juli vinden 1/8 en 1/4 finales plaats (locatie: bij de winnaars van de poules). Op zaterdag 15 juli wordt in Schiedam bij Excelsior’20 op Thurlede afgesloten met de halve finales en de finale. De eerste halve finale begint om 10.00 uur, de tweede halve finale om 13.30 uur en de finale om 17.00 uur. De prijsuitreiking zal naar verwachting rond 20.00 uur zijn. De verliezende teams in de halve finale krijgen van de KNCB een geldprijs van 500 euro. De verliezend finalist krijgt een geldprijs van 1000 euro en de winnaar van de finale 2000 euro.
Finale-dag Twenty20 Topklasse-cricket in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws