vrijdag, 30 september 2016 23:14

Fittesten voor Schiedamse 55-plussers

Schiedam - Seniorenwelzijn organiseert, in samenwerking met de gemeente Schiedam, voor de 2e keer dit jaar fittesten voor Schiedamse 55-plussers. In juni werden de fittesten gehouden in de wijken Nieuwland en Groenoord, waaraan ruim 200 55-plussers hebben deelgenomen.

Deze keer vinden de fittesten plaats op 1 oktober in de wijk West en op 8 oktober in de wijk Woudhoek. Op 8 oktober kan men ook terecht op Sportpark Willem-Alexander. Deelname aan de fittest kost € 3 en is voor alle Schiedamse 55-plussers toegankelijk.

Wat is een fittest?

Een fittest is een test waarbij gekeken wordt naar de algemene gezondheid. Tijdens de fittest wordt de bloeddruk, bloedsuiker en BMI gemeten. Ook wordt gekeken naar coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en reactie. Gelijk na de testen worden de resultaten overhandigd. Op deze dagen is ook een huisarts aanwezig waarmee de uitslagen besproken kunnen worden.
Waarom fittesten voor 55-plussers?
De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat alle Schiedammers de gelegenheid hebben te bewegen en sporten, ieder op zijn eigen niveau. Daarom is er tijdens deze dagen ook altijd een beweeg- en sportconsulent aanwezig die informatie kan geven over alle beweeg- en sportmogelijkheden in Schiedam.
Waar vinden de fittesten plaats?

Zaterdag 1 oktober 9.00 – 13.00 uur
Wijkcentrum De Erker
Jan van Avennesstraat 32

Zaterdag 8 oktober 9.00 – 13.00 uur
Wijkcentrum De Brug
Heijermansplein 35
Zaterdag 8 oktober van 14.30 – 17.00 uur

Fittesten voor Schiedamse 55-plussers

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws