dinsdag, 26 september 2017 17:25

Flats Nieuwland worden gesloopt

Schiedam - In het gebied Parkweg Midden in de wijk Nieuwland willen de gemeente Schiedam en woningcorporatie Woonplus 'duurzame woningen en appartementen' voor gezinnen en één- en tweepersoonshuishoudens ontwikkelen.

De flat- en portiekwoningen die er nu staan worden gesloopt. Het gebied is één van de slechte hotspots van Schiedam.En dan past wat in de politiek 'herontwikkeling' heet: sloop en nieuwbouw. Het is de bedoeling dat de nieuwe woningen binnen zes jaar worden gerealiseerd.

De plannen voor de herontwikkeling gaan uit van het slopen van 304 flat- en portiekwoningen in acht complexen van Woonplus aan de Parkweg, de Monseigneur Nolenslaan, de Burgemeester Van Haarenlaan, de Van Heuven Goedhartstraat en de M.C.M. de Grootstraat. Daarvoor in de plaats moeten duurzame nieuwbouwwoningen komen, die passen in een toekomst zonder aardgas. In de intentieovereenkomst is afgesproken dat de nieuwe woningen geschikt worden voor zowel gezinnen als voor één- en tweepersoonshuishoudens. Ongeveer 60% van deze woningen wordt verhuurd als sociale huurwoningen, 40% worden koopwoningen in de vrije sector.

De eerste uitverhuizing kan plaatsvinden in 2018, de oplevering van de laatste woningen staat gepland voor eind 2023.

Flats Nieuwland worden gesloopt

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws