woensdag, 14 januari 2015 11:42

Flip Noorman treedt op in Studio Winterland

We maken er gewoon een feestje van, van de laatste uitzending van PopUpTv en ZOS Radio vanuit Studio Winterland 2014/2015, zaterdag 17 januari 2015 van 10:00 tot 14:00 uur. Ook singer-songwriter Flip Noorman komt optreden! Flip is eerder te zien geweest op onder andere VPRO Tv (Vrije Geluiden) en is winnaar van de Wim Sonneveldprijs 2014! 

Flip Noorman (1988) is de speelman met het gescheurde gezicht. Het plotseling opkomen van de aandoening Bellse Parese zorgde ervoor dat zijn gezicht van het ene op het andere moment een tweedeling kende: de linkerkant was door een ontstoken zenuw tijdelijk verlamd geraakt en weigerde nog langer te doen wat van hem gevraagd werd, terwijl de rechterkant nog braaf in de pas liep. Twee helften, twee affecten en één album waarop allebei de kanten gehoord willen horen.

Op Flips debuutplaat Bellse Parese (Bastaard Platen, 2013) wordt de luisteraar met zijn neus op de feiten gedrukt: de geïnfecteerde schreeuwpoëet en de minnaar van het vrouwenhart zijn tot elkaar veroordeeld en niet van plan elkaar de ruimte te geven.

Met groot gevoel voor taal brengt Flip Noorman met zijn Bellse Parese een opvallend album dat meer is dan een verslag van een vervelende aandoening. Ook muzikaal zet Flip zichzelf pontificaal op de kaart. Als een ware slavendrijver jaagt Flip de luisteraar door zijn wereld waarin Boudewijn de Groot en Tom Waits een vreemd soort huwelijk aan zijn gegaan. Maar welke namen ook komen bovendrijven, tijdens het luisteren van Bellse Parese kan er geen twijfel over bestaan: dit is Flip Noorman en dit is zijn verhaal.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws