maandag, 10 februari 2014 15:19

Focus op inbraak van start

In Ontmoetingscentrum De 5 Molens werd vanmiddag door Woonplus directeur Bob Venhuizen, burgemeester Cor Lamers en hoofd wijkpolitie Carin van den Broek het startsein gegeven voor de actie Focus op inbraak. Pop Up Tv was er bij en maakte een boeiende reportage die binnenkort al te zien is. 

De gemeente Schiedam, politie eenheid Rotterdam en woningcorporatie Woonplus Schiedam vestigen met Focus op inbraak samen de aandacht op het voorkomen van woninginbraken. Je veilig voelen, en dan vooral in je eigen woning, is immers van groot belang. Uit recente cijfers van RTL-nieuws blijkt dat Schiedam over het algemeen tot de middenmoot behoort wat betreft het aantal wooninginbraken. Dat is echter volgens burgemeester Cor Lamers geen reden om achterover te leunen.

Uit gegevens van voorgaande jaren blijkt dat er in de periode februari tot en met mei meer kans is op woninginbraak. Daarom nemen gemeente, politie en Woonplus een aantal maatregelen. De gemeente zorgt voor goede verlichting in de wijk. Daarnaast worden de struiken gesnoeid. Dit zorgt voor goed zicht op woningen en dat schrikt inbrekers af. De politie houdt extra toezicht en surveillances op die plekken waar regelmatig inbraken plaatsvinden. Verder wordt extra ingezet op de opsporing van daders en eventuele gestolen waardevolle spullen.

Daarmee houdt het echter niet op. Bewoners kunnen ook zelf veel doen om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken, bijvoorbeeld met kleine aanpassingen aan de woning, maar ook gewoon door goed op te letten dat deuren en ramen afgesloten zijn. Een goed beveiligde woning én goed opletten verkleinen de kans op inbraak met maar liefst 90 procent. Focus start in enkele buurten in Nieuwland, die meer dan gemiddeld te maken hebben met woninginbraken.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws